15 / 05 / 2024

Asgari ücrete ikinci zam gelir mi? Bakan Bilgin'den ikinci zam açıklaması

Asgari ücrete ikinci zam gelir mi? Bakan Bilgin'den ikinci zam açıklaması

Asgari ücrete ikinci zam geleceği iddialarının ardından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye tarihinde ilk defa asgari ücretin yüzde 50’nin üzerinde artırıldığına dikkati çekerek, zam tartışmalarına son noktayı koydu.



Enflasyonun da önümüzdeki dönemlerde aşama aşama düşeceğini kaydeden Bilgin, dünyadaki ekonomik tahribatı ülke olarak bertaraf etmek için büyüme ve istihdama önem verilmesi gerektiğini savunarak, Türkiye'nin yeni istihdam modeliyle bunu başaracağını söyledi.

Bu modelin de Gaziantep’ten başlatılacağını anlatan Bilgin, ardından Bursa ve tüm Türkiye’ye yayılacağını kaydetti. 

Asgari ücrete ikinci zam gelir mi? Bakan Bilgin den ikinci zam açıklaması

İŞE ALINACAK ELEMANLARIN 3 AYLIK GİDERLERİ KARŞILANACAK 

Yeni istihdam modeliyle ilgili detay da veren Bilgin, yeni modelle birlikte işe alınacak elemanların ilk 3 ay tüm ekonomik giderlerinin bakanlık tarafından karşılanacağını belirterek, maaş ve sigorta primi dâhil tüm ekonomik giderlerin karşılanacağını bildirdi.

Yüksekokul, lise, ilkokul ve üniversite mezunlarını içine alan ve her kesime hitap edeceğini aktaran Bilgin, bu projenin tüm Türkiye’ye yayılacağına işaret etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön