12 / 05 / 2024

Asgari ücrete temmuz zammında geri sayım! Zam oranları netleşiyor, işte masadaki zam formülü!

Asgari ücrete temmuz zammında geri sayım! Zam oranları netleşiyor, işte masadaki zam formülü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücretlilere temmuz ayında ara zam yapılacağı sözünün ardından şimdi çalışanlar heyecanla bayram öncesi açıklanması beklenen zam oranını bekliyor. Peki, asgari ücrete temmuzda ne kadar zam yapılacak? Net asgari ücret kaç TL olacak? Detaylar haberimizde…



ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA İLK SEÇENEK

Asgari ücrete temmuz zammında geri sayım! Zam oranları netleşiyor, işte masadaki zam formülü!

Sabah Gazetesi’nin haberinde, asgari ücrete yapılacak zam oranına ilişkin birinci seçenek olarak yüzde 30 zam formülü üzerinde durulduğu belirtildi. Buna göre, temmuz ayında asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması halinde net asgari ücret 11 bin lirayı aşarak 11 bin 58 liraya ulaşacak. Brüt asgari ücret ise 13 bin 10 liraya yükselecek. Haberde geçen yıl temmuz ayında da asgari ücrete yüzde 30 civarında zam yapıldığı kaydedildi.

Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 35 zam yapılması halinde ise net asgari ücretin 11 bin 475 liraya ulaşacağı, brüt asgari ücretin ise 13 bin 500 liraya yükseleceği belirtildi.

Haberde, bu durumda emekli ve memur maaşlarında da temmuz ayında, tıpkı ocak ayında verilen refah payına benzer bir uygulamanın söz konusu olabileceği kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön