28 / 04 / 2024

Asgari ücrete zamda ilk oranlar ortaya çıktı! İşte o 3 formül

Asgari ücrete zamda ilk oranlar ortaya çıktı! İşte o 3 formül

Asgari ücrete Temmuz zammı için yeni iddialar ortaya atıldı. Asgari ücrete zamla ilgili 3 seçenek kulislerde konuşuluyor. Yüzde 15, yüzde 20 ve yüzde 25'lik zam oranlarının yansıması halinde asgari ücretin net kaç TL olacağı tek tek hesaplaması yapıldı. İşte tüm detaylar...



Asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacağının açıklanmasının ardından çalışanlar meraklanmaya başladı. Yapılacak zamla birlikte asgari ücretin net olarak 10 bin TL'nin üzerine çıkacağı kulislerde konuşulmaya başlanırken, zam oranları da gündeme geliyor.

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak zam için yüzde 15, yüzde 20 ve yüzde 25 oranlarının masada olduğu belirtilirken, gözler bir yandan da enflasyon rakamlarına döndü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Temmuz ayında asgari ücrete zam olacak" açıklaması ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükselmesinin ardından beklentilerini dillendiren çalışanlar "Asgari ücrete Temmuz'da ne kadar zam olacak?" sorusuna yanıt aranıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön