11 / 05 / 2024

Asgari ücrete zamda ilk oranlar ortaya çıktı! İşte o 3 formül

Asgari ücrete zamda ilk oranlar ortaya çıktı! İşte o 3 formül

Asgari ücrete Temmuz zammı için yeni iddialar ortaya atıldı. Asgari ücrete zamla ilgili 3 seçenek kulislerde konuşuluyor. Yüzde 15, yüzde 20 ve yüzde 25'lik zam oranlarının yansıması halinde asgari ücretin net kaç TL olacağı tek tek hesaplaması yapıldı. İşte tüm detaylar...



ASGARİ ÜCRET İÇİN 3 ZAM SEÇENEĞİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman; asgari ücrete yapılacak olası zam senaryolarını değerlendirdi. Katıldığı A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan Duman, "Yüzde 15, yüzde 20 veya yüzde 25'lik bir artış olursa asgari ücretin ne kadar olacak?" sorusuna yanıt verdi.

Duman'ın asgari ücret zammıyla ilgili yaptığı değerlendirmeler şöyle;

"Geçtiğimiz dönemde asgari ücrete 6 aylık enflasyonun çok üzerinde bir zam gelmişti. 1 Ocak 2023 itibariyle asgari ücret yüzde 54 oranında artmıştı.

Normalde 2021 yılının Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022 yılının asgari ücret maaş artışını yılda bir kez olarak belirlemişti. Ancak 2022 yılının Temmuz ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeniden toplanarak zam kararı almıştı.

2023 yılının Temmuz ayında da yapılacak zam Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararıyla olacak. Şu anki durumda asgari ücretlinin bir günlük brüt kazancı 333,60 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu da ay sonunda 10 bin 8 TL yapıyor. İşçiden kesilen yüzde 15'lik kesintiyle birlikte net olarak 5 bin 506 TL en düşük net maaş tutarı şu an.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön