04 / 05 / 2024

Asgari ücrete yeni düzenleme! İşte farklı sistem...

Asgari ücrete yeni düzenleme! İşte farklı sistem...

Asgari ücrete gelecek yeni düzenlemede iki farklı sistemin gündemde olduğu belirtildi.



Asgari ücrete yapılacak zam merakla beklenirken, konuya ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı.

Hükümetin asgari ücrete yeni bir model getirmesi gündemde ve iki sistem üzerinden konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bilgin’in belirttikleri yeni sistem ile yıllık ücretten vazgeçilecek. Asgari ücrete eşel mobil sistemiyle enflasyon koruması sağlanacak.

Milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği aralık ayı yaklaşıyor. Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılında geçerli olacak yeni maaşı belirleyecek. Yeni Asır'dan Faruk Erdem asgari ücret zammını yazdı.

Asgari ücrete yeni düzenleme! İşte farklı sistem...

Bu yılki zamla ilgili açıklamalara bakıldığında güçlü bir artışın yapılacağı ortaya çıkıyor. Ancak asgari ücret ile ilgili daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum" sözleri ile önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Emin olun enflasyonun reel ücretleri gerileten etkisini ortadan kaldıracak bir asgari ücret uygulamasını gerçekleştireceğiz. Ücret politikalarında esas hedef, reel ücretlerdeki erimeyi önleyecek müdahalelerin yapılabilmiş olmasıdır. Biz bunu asgari ücrette de gerçekleştirdik. Geçen yıl buradaki bazı milletvekili arkadaşlarımızın talebi asgari ücret 5 bin lira olsun şeklindeydi. Şu anda asgari ücret 5 bin 500 lira. Enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek için temmuzda ücretleri koruyucu bir düzenlemeyi hayata geçirdik. Şimdi de aynı şeyleri yapacağız. Herkes şunu bilsin ki Türkiye'nin emekçilerini enflasyon karşısında koruyacak sosyal devlet duyarlılığıyla işe başlıyoruz, işlerimizi bu anlayışla sürdürüyoruz" sözleri yeni bir modelin ipuçlarını vermişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön