01 / 05 / 2024

Asgari ücreti bilen Fatih Portakal'dan emekliye seyyanen zam iddiası!

Asgari ücreti bilen Fatih Portakal'dan emekliye seyyanen zam iddiası!

Asgari ücreti bilen gazetesi Fatih Portakal'dan çok çarpıcı emekli zammı iddiası geldi. Fatih Portakal açıklamasında "Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seyyanen zam açıklayabileceği iddia ediliyor" diye konuştu.



Bu yılın en çok konuşulan konuşulan konuları arasında emekliye seyyanen zam bulunuyor. Milyonlarca emekli seyyanen zam ile ilgili yaşanan gelişmeleri yakından takip ederken 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi de beklentiler oldukça arttı.

Emekliler için 2024 yılının ilk 6 ayında geçerli olacak zam oranı yüzde 49,25 şeklinde duyurulmuş ve en düşük emekli maaşı da 10 bin TL'ye çıkartılmıştı.

Emekli vatandaşlar maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini dile getirip merakla seyyanen zammı beklerken konu ile ilgili çok konuşulacak iddia Fatih Portakal'dan geldi.

Ünlü Gazeteci Fatih Portakal Sözcü TV Ana Haber'de emeklilerle ilgili kulis bilgisini paylaştı ve "Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seyyanen zam açıklayabileceği iddia ediliyor" dedi.

Asgari ücreti bilen Fatih Portakal dan emekliye seyyanen zam iddiası!

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katılmış olduğu bir iftar programında milyonlarca emeklinin merakla beklediği ikramiye ödeme tarihlerini de resmen açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada katlanarak artan emekli sayısına rağmen emeklilerin ücretlerinde artış yaptıklarını dile getirerek, emekli ikramiye ödemelerinde yüzde 50'lik bir artışa gidildiğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasının devamında Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırmış olacaklarını belirtmişti.

BAŞVURUYA GEREK VAR MI?

Emekli bayram ikramiyeleri belirtilen tarih aralıklarında emekli vatandaşların maaş hesaplarına aktarılacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ayrıca ikramiyeden faydalanabilmek için başvuru yapmasına gerek yok.


İKİ FARKLI YÖNTEMLE SORGULANIYOR

Emekli ikramiyesi hesaplara yatırılmaya başlandıktan sonra ödemeleri başladıktan sonra emeklilerin şubelere giderek sorgulama yapmasına gerek yok.

e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle söz konusu sisteme giriş yapan emekliler sağ üst kısımda yer alan arama çubuğuna "Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama" yazıp SGK üzerinden ikramiyelerin yatıp yatmadığını kontrol edebilirler.

Emekliler ayrıca maaşlarını aldıkları bankaların internet bankacılığı ve mobil uygulaması üzerinden de bayram ikramiyelerinin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını sorgulayabilir.

 

Ev sahipleri dikkat! Evini kiraya verirken bunu yapanlar yandı! Büyük cezası var...

Akaryakıt fiyatlarına okkalı zam geldi! Benzin fiyatları motorini solladı!

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu devrinde dolandırılma riski sona eriyor!


Geri Dön