29 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Evini kiraya verirken bunu yapanlar yandı! Büyük cezası var...

Ev sahipleri dikkat! Evini kiraya verirken bunu yapanlar yandı! Büyük cezası var...

Kiracılar yüksek kiralardan şikâyet ederken, ev sahipleri de evlerini daha yüksek fiyatlara kiralamanın yollarını arıyor. Ev sahipleri şimdi de evini kiraya verirken bu yönteme başvuruyor. Bunu yapanlar yandı...



Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorun gittikçe artıyor. Kiracılar yüksek kira bedellerinden şikâyet ederken, ev sahipleri de evlerini daha yüksek fiyatlara kiraya vermenin yollarını arıyor. İşte bunun gibi daha birçok problemin ortadan kalkması için yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Ev sahiplerinin yeni yöntemleri için bir darbe geldi, bunu yapan ev sahiplerine ceza kesilecek...

BUNU YAPAN EV SAHİPLERİ YANDI!

Haberport'ta yer alan habere göre; Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira zamları ve yüzde 25 zam kuralı gibi konularda anlaşmazlıklar sürüyorken bu Kiralık daire fiyatlarının artmasıyla birlikte kiracılar ile mülk sahipleri arasında yaşanan sorunlara her geçen gün yeni bir sorun daha ekleniyor.

İnsanlar kiralık daire bulmakta zorlanıyorsa ev sahipleri de bazı noktalarda seçici davranacak. Ev sahiplerine cezalar açıklanırken, evini kiralarken kiracılar arasında ayrımcılık yapanlara da uyarılarda bulunuldu.konuyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. 

Ev sahipleri dikkat! Evini kiraya verirken bunu yapanlar yandı! Büyük cezası var...

90 BİN TL CEZASI VAR

Kiracılar ile ve sahipleri arasındaki ‘kira’ krizi devam ederken Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Muharrem Kılıç, medeni hal, cinsiyet, ırk, renk, etnik köken, medeni hal, servet, din, dil, engellilik gibi durumlar nedeniyle evini bu kişilere kiraya vermeyen mülk sahiplerine idari yaptırım uygulandığını duyurdu.

TİHEK Başkanı Kılıç, kiracı olmayanların ayrımcılık nedeniyle ihlal kararı vermesi durumunda 90 bin liraya kadar para cezası uygulama yetkisine sahip olduğunu belirtti. Benzer yaptırımların uygulandığına dikkat çeken TİHEK Başkanı Kılıç, söz konusu yaptırımların emlakçılara da uygulandığını söyledi.

"Bekara, öğrenciye kiralık daire verilemez" gibi ifadelerin yer aldığı reklamlara soruşturma açıldığı bildirilse de, bireyler arasında ayrımcılık yapılması halinde ödenecek para cezasının 90 bin lirayı geçebileceğini söyledi.

İstanbul’da site yöneticilerinin aldığı 200 bin TL maaş şaşkınlık yarattı

İstanbul'da kiralar bir maaş kadar oldu! Kimse bir yerden dönmüyor! Ev sahibi kirasından, kiracı lüksünden vazgeçmiyor!

Geri Dön