02 / 05 / 2024

Akaryakıt fiyatlarına okkalı zam geldi! Benzin fiyatları motorini solladı!

Akaryakıt fiyatlarına okkalı zam geldi! Benzin fiyatları motorini solladı!

Sürücülerin gündeminden düşmeyen Benzin ve motorin fiyatlarına bu gece yarısı itibarıyla bir zam daha yapıldı. Söz konusu zamla birlikte benzinin litre fiyatı 1 lira 34 kuruş artarken, motorinin litre fiyatı ise 1 lira 11 kuruş arttı.



Milyonlarca sürücünün gündeminden düşmeyen akaryakıt fiyatları uluslararası petrol fiyatlarındaki artışlara ve döviz kurundaki dalgalanmalara bağlı şekilde değişiyor. Akaryakıt fiyatlarına gün gece itibarıyla yapılan zamla birlikte mega kent İstanbul'da benzin ve motorinin litresi ortalama 43 TL seviyelerinin de üstüne çıktı. Dün gece yapılan zamla beraber benzinde 1 lira 50 kuruş, motorinde ise 1 lira 30 kuruşluk bir fiyat artışı yaşandı. Ayrıca geçtiğimiz hafta da benzine 1 lira 53 kuruş, motorine ise 1 lira 10 kuruş zam gelmişti.


BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI KAÇ TL OLDU?

Bu gece yapılan zamla beraber mega kent İstanbul'da benzinin fiyatı 43 lira 44 Türk Lirası olurken, motorinin fiyatı da 43 lira 2 kuruşa çıktı. Ayrıca diğer bir yandan başkent Ankara'da da benzin fiyatı 44 TL 20 kuruş, motorin fiyatı ise 43 TL 84 kuruşa  çıktı.

Akaryakıt fiyatlarına okkalı zam geldi! Benzin fiyatları motorini solladı!

21 MART 2024 GÜNCEL AKARKAKIT FİYATLARINDA SON DAKİKA

İSTANBUL

Benzin fiyatı: 43,42 Türk Lirası
Motorin litre fiyatı: 42,96 Türk Lirası
LPG litre fiyatı: 21,92 Türk Lirası

ANKARA
Benzin fiyatı: 44,18 Türk Lirası
Motorin litre fiyatı: 43,78 Türk Lirası
LPG litre fiyatı: 21,89 Türk Lirası

İZMİR
Benzin litre fiyatı: 44,38 Türk Lirası
Motorin litre fiyatı: 43,97 Türk Lirası
LPG litre fiyatı: 21,51 Türk Lirası


AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?


Ülkemizde benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatın özel tüketim vergisi ve T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatının bulunması yöntemi kullanılıp hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatları hesaplanırken de Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanmış olan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip ediliyor ve belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı bulunmuş oluyor. Söz konusu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti sebebiyle şirketler ve şehirlere göre değişiyor. 

 

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu devrinde dolandırılma riski sona eriyor!

Amerika'da mortgage faizleri yüzde 7'ye kadar yaklaştı ve başvurular azaldı!

Deprem bölgesi için 'mücbir sebep' çağrısı!


Geri Dön