02 / 05 / 2024

Asgari ücretli çalışanlara 17 bin 500 TL maaş müjdesi! Ocak zamlı asgari ücrette büyük şok! Yeni rakam geldi! 

Asgari ücretli çalışanlara 17 bin 500 TL maaş müjdesi! Ocak zamlı asgari ücrette büyük şok! Yeni rakam geldi! 

Asgari ücrette Ocak zammı ile ilgili hesaplamalar peş peşe yapılıyor. İşte milyonlarca çalışanın merak ettiği o rakamlar ve son dakika hesaplaması...



Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret, dolaylı yoldan pek çok kalemi etkiliyor. Asgari ücrete Ocak 2024 zammı için geri sayım başlarken, tüm dikkatler komisyon görüşmelerine odaklandı. 

Milyonlarca çalışan 'Asgari ücete Ocak 2024'te ne kadar zam yapılacak?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücret zammı ile ilgili merak edilenlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretli çalışanlara 17 bin 500 TL maaş müjdesi! Ocak zamlı asgari ücrette büyük şok! Yeni rakam geldi! 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; açıklamasına "Yeni asgari ücret görüşmeleri sene sonu gelmesiyle birlikte başlayacak. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay bir açıklama yaptı" ifadelerini kullanarak başlayan Muhammet Bayram, Ergün Atalay'ın TÜRK-İŞ tarafından komisyon kurulacağını, burada gerçekten asgari ücretli olacağını açıkladığını anımsattı. Atalay, sendikaların asgari ücret almadığına ve burada yeni bir komisyon kurularak onların taleplerinin dinlenmesinin önemli olduğuna dikkat çekmişti. 

Muhammet Bayram, "Kanunen masaya gelip konuşabilirler mi? Ben bunun teknik olarak mümkün olduğunu düşünmüyorum. Kanun olarak kimin temsil edeceği belli. Ergün Atalay, kurulacak komisyon sonucunda alınacak kararı deklare edip onun üstünden masada yer alabilir" dedi ve kurulacak komisyonun olumlu olduğunu düşündüğünün, asgari ücretlilerin taleplerinin tecelli edilebileceğini düşündüğünün altını çizdi. 

Söz konusu açıklamasında "Bu dönemde memura yapılacak zammın yüzde 50’ler seviyelerinde olacağı konuşulurken, ‘asgari ücrete ne kadar zam olacak?’ bu merak konusu" diyen Bayram, geçtiğimiz dönemde asgari ücrete yüzde 35 zam uygulandığını, asıl zammın ise sene başında yapılacağının söylendiğini anımsattı. 

Asgari ücretli çalışanlara 17 bin 500 TL maaş müjdesi! Ocak zamlı asgari ücrette büyük şok! Yeni rakam geldi! 

ASGARİ ÜCRETTE PAZARLIK HANGİ RAKAMLARDAN BAŞLAYACAK? 

Ekonomist Muhammet Bayram, konuya ilişkin açıklamasında "Şu anda net asgari ücret 11 bin 402 TL, TÜRK-İŞ’in araştırmasında açlık sınırı 13 bin TL seviyesinde. Bu 4 kişilik bir ailenin aylık yapabileceği gıda harcamasıdır. Yoksulluk sınırı ise 43 bin 433 lira şeklinde hesaplandı" bilgilerini paylaştı ve bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyetinin de 17 bin 336 lira olduğunu söyledi. 

Asgari ücretin en azından açlık sınırının üzerinde olmasının beklenebileceğine dikkat çeken Bayram, "Fakat 13 bin lira açlık sınırı eylül ayı rakamıdır. Son 6 aylık enflasyonun yüzde 40’lar civarında olacağını söyleyebiliriz. Şu anda açıklanan 3 aylık enflasyon yüzde 25.11. Ortalama yüzde 5’ler seviyesinde artarsa aylık olarak, yüzde 38-40 seviyesinde bir 6 aylık enflasyon olacağını öngörüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Bayram, enflasyonun yüzde 40 olması halinde en düşük 11 bin 402 TL olan asgari ücretin en düşük 15 bin 960 lira seviyesinde olabileceğinin altını çizdi. 

Asgari ücretli çalışanlara 17 bin 500 TL maaş müjdesi! Ocak zamlı asgari ücrette büyük şok! Yeni rakam geldi! 

"Bence taban rakam 15 bin TL seviyesinde olacaktır. Görüşmelerde zam pazarlığı 15 bin liradan açılabilir" diye konuşan ekonomist Muhammet Bayram, "Aslında asgari ücret artmasa, alım gücü artsa bu refaha daha olumlu katkı sağlar. Son 2 senedir konuşuyoruz" dedi ve bölgesel asgari ücretin gündeme gelmesi gerektiğini vurguladı. 

Açıklamasında "İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  gibi büyükşehirlerde asgari ücretli kalmadı. 15 bin lira civarındaki asgari ücret İstanbul gibi büyük kentlerde düşük" diyen Bayram, "Bence pazarlık en az 15 bin TL seviyesinden başlayacaktır. 15 bin ile 17.500 TL arasında bir asgari ücret belirlenecektir diye düşünüyorum"" ifadelerine yer verdi. 

Son dakika Memurun fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacak! İşte memur 2024 saat başına fazla mesai ücretleri... 

En düşük memur maaşı 33 bin 25 TL olacak! FLAŞ GELİŞME: Hemşireye 39 bin 642, öğretmene 39 bin 963 TL maaş müjdesi geldi

250 bin TL'nin faiz getirisi ne kadar? Banka banka hesaplandı! 32 ve 92 günlük getiriyi gören şok olacak!

Az evvel peş peşe hesaplandı! Hesaplara 1.969 TL yatırılacak, sakın kaçırmayın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak 2024 müjdesi! Peş peşe zamlar açıklandı, rakamlar buz kestirdi!


Geri Dön