27 / 04 / 2024

7 bin 500 TL maaş alan emeklilere yüzde 37.76'lık zam sürprizi geldi! Çalışmalar başladı, refah payı, seyyanen zam...

7 bin 500 TL maaş alan emeklilere yüzde 37.76'lık zam sürprizi geldi! Çalışmalar başladı, refah payı, seyyanen zam...

Milyonlarca emekliyi kapsayan maaş iyileştirme çalışmaları başladı. 7 bin 500 TL maaş alan emeklilere yüzde 37.76'lık zam sürprizi geldi. İşte emekli maaş zammına ilişkin tüm detaylar...



Milyonlarca emekliyi ilgilendiren maaş zamları gündemde yer almaya devam ediyor. Emekliler, "Emekli maaş zammı en düşük ne kadar olacak, 2023 emekli maaşları ne zaman artacak?" sorularına yanıt arıyor.

Emeklilerin uzun bir süredir bekledikleri zam haberine ilişkin peş peşe yetkililerden açıklama geldi. Bu hafta, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan bakanlar emekli maaşlarına son şeklini vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Emekli maaşlarında en göz önünde bulunan maddelerinden biri ise en düşük emekli aylığına yapılacak olan artış oldu. Orta Vadeli Program'da bulunan yüzde 65'lik yılsonu enflasyon tahmini, emekliye yapılacak zam oranı için ilk fikirleri veriyor.

Takvim'in haberine göre, 17 milyon emekliyi kapsayan önemli gelişmeler peş peşe geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarının yükseltileceğini ve yaşadıkları sıkıntıları gidermek için adımlar atılacağını vurguladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise emekli aylıklarını kapsayan çalışmaların tamamlandığını ve Erdoğan'a sunulmak üzere hazır olduğunu kaydetti. Emeklilere yapılacak ilave zammın ocak ayı itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor.

7 bin 500 TL maaş alan emeklilere yüzde 37.76 lık zam sürprizi geldi! Çalışmalar başladı, refah payı, seyyanen zam...

EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA TARİH BELLİ OLDU

Hayata geçirilmesi planlanan değişikliklerle beraber 6 aylık enflasyon oranının üzerinde bir zam gerçekleştirilecek ve bu artış Ocak ayında yürürlüğe girecek.

Orta Vadeli Program'da bulunan yüzde 65'lik sene sonu enflasyon tahmini, emekli aylıklarındaki artış oranını etkileyen önemli bir faktör olarak dikkat çekiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Temmuz-Ağustos döneminde enflasyon yüzde 19.44 olarak gerçekleşti. Fakat Orta Vadeli Program'a göre enflasyon zammı yüzde 37.76'lık bir artışı işaret ediyor.

7 bin 500 TL maaş alan emeklilere yüzde 37.76 lık zam sürprizi geldi! Çalışmalar başladı, refah payı, seyyanen zam...

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilecek olan toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışmanın son şekli verilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilerin enflasyona ezdirmeme ilkesine dikkat çekerek çalışmada 7500 TL'nin altındaki kök aylıkların artırılacağı ve tamamının artırılacağı formüllerin masada olduğunu belirtti.

Bu sayede Temmuz'da yüzde 25 zam alan emekliler refah payıyla beraber yaklaşık yüzde 50'ye varan bir zam alabilir. Diğer seçenekte ise kök aylıklara seyyanen artış yapılacak ve 7 bin 500 TL'nin altındaki aylıklar yükseltilecek.

Konut sitesi aidatları İstanbul'da 36 bin TL'ye dayandı! 3 Bakanlık düğmeye bastı: Aidatlara tavan geliyor!

Son dakika: Gayrimenkul devininin kurucusu polis gözetimine alındı! Milyarder işadamı lokasyonunu terk edemeyecek

TOKİ'den Sivaslılara müjde! 226 konutluk yeni proje için düğmeye basıldı!


Geri Dön