27 / 04 / 2024

Son dakika Memurun fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacak! İşte memur 2024 saat başına fazla mesai ücretleri... 

Son dakika Memurun fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacak! İşte memur 2024 saat başına fazla mesai ücretleri... 

Devlet memurlarının fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacak. 2025 yılında 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa çıkarılacak. Memurun fazla mesai ücretine yüzde 87 zam geliyor! İşte 2024 saat başına fazla mesai ücretleri... 



Milyonlarca memurun beklediği maaş zamları günbegün netleşmeye devam ediyor. Bu kapsada yeni maaş zamları gündemde yer alırken devlet memurlarının fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacağı ortaya çıktı. 2025 yılında 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa çıkarılacak.

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden hazırlanan bilgiye göre memurların saat başı fazla çalışma ücreti, 2024 yılında yüzde 87 zamlanacak. Bu sene 5 lira 40 kuruş olan saatlik fazla mesai ücreti Gelecek sene ocak ayından itibaren 10 lira 10 kuruşa çıkacak.

Son dakika gelen açıklamaya göre, bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri dahil tüm personele ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de 60 saati geçmemek üzere 2024 yılında 5 lira 70 kuruş yerine 10 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti verilecek.

Son dakika Memurun fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacak! İşte memur 2024 saat başına fazla mesai ücretleri... 

SAAT BAŞI 10 LİRA 10 KURUŞ VERİLECEK

Her makam için aylık toplam 450 saati geçmemek üzere bakanlıklar, vali, strateji geliştirme başkanı, genel müdür ve daha üst birim yöneticileri, general ve amiral rütbesini haiz olmak kaydıyla Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki daire başkanı ve daha üst birimlerin yöneticileri, rektör, büyükşehir ve il belediye başkanları ile beraber çalışan personele ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına 10 lira 70 kuruş ödeme yapılacak.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personelden, yaptıkları fazla çalışma karşılığında kendilerine izin verilme imkanı olmayanlara ayda 90 saati aşmamak üzere saat başına 10 lira 10 kuruş ek ödeme yapılacak.

17 LİRA 20 KURUŞ VERİLECEK

Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde bulunan meslek yüksekokulları ile ilişkilendirilen mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında çalışan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline, yasal çalışma saatinin bitiminin ardından fiilen gerçekleştirdikleri fazla çalışma süreleri için ayda 100 saati geçmemek kaydıyla saat başına 17 lira 20 kuruş ödenecek.

Son dakika Memurun fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacak! İşte memur 2024 saat başına fazla mesai ücretleri... 

YURT İÇİ GÜNDELİKLER ÖDEMELERDE ARTTI

Dünya'da yer alan detaylara göre, Harcırah Kanunu uyarınca verilecek yurt içi gündelik ve tazminat tutarları da tekrardan belirlendi. 2024 yılında TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına verilecek yurt içi gündelik tutarı 270 Türk Lirasından 500 Türk Lirasına yükselecek.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, bakanlar, kuvvet komutanları, milletvekilleri, Jandarma Genel Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Sahil Güvenlik Komutanı, TBMM Genel Sekreteri, oramiraller, orgeneraller, Yargıtay, Danıştay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay başkanları, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanları ile Kamu Başdenetçisinin yurt içi gündeliği 250 liradan 480 TL'ye çıkacak.

Yurt içi gündelik tutarı, ek göstergesi 8 bin ve daha yüksek kadrolarda bulunan memurlar için 465 TL'ye çıkacak. En alt kademedeki memura ise 400 TL ödenecek.

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır?

Belediye bu ilçede 3 bin 787 metrekarelik arsa satacak! İhalesi 29 Kasım'da!


Geri Dön