15 / 05 / 2024

Asgari ücretli, memur ve emekliler dikkat! Peş peşe açıklandı! Maaşlar resmen artıyor! 

Asgari ücretli, memur ve emekliler dikkat! Peş peşe açıklandı! Maaşlar resmen artıyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretli, memur ve emeklilere enflasyonun üzerinde zam ve emekliye refah payı verilmesi amacıyla çalışma yapılması talimatını verdi. Asgari ücretli, memur ve emeklilerin gelirleri artıyor. 



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT  çerçevesinde başvuruda bulunanların sayısının 1 milyon 700 bin olduğuna, 1 milyon kişinin ilk aylığını aldığına vurgu yaptı. 

Mayıs ayında EYT'lilerin tümü maaşını almış olacak ve işlemleri geciken vatandaşlar da aylıklarını birikmiş olarak alacak.

Asgari ücretli, memur ve emekliler dikkat! Peş peşe açıklandı! Maaşlar resmen artıyor! 

Kamuda 700 bini aşkın işçinin dört gözle beklediği toplu sözleşme süreci de sürüyor. Bakan Bilgin, kamuda yapılan oransal artışların özel sektöre de öncülük ettiğine dikkat çekerek, konuya ilişkin "Bir oransal artış yapacağız. Asgari ücretle olan işçilerin 12 bin veya 12 bin 500'e çekilmesi" açıklamasında bulundu. 

Nihai kararın sendikalarla oturulup çıkarılacağını aktaran Bilgin, "Kamuda çalışanlarımızın alacağı ücret seviyeleri önemli çünkü kamu sektörü emekçileri özel sektöre de öncülük ediyorlar" diyerek, memurların bundan olumsuz etkilenmediğini de dile getirdi. 

Altın gümbür gümbür geliyor! Bu son dakika altın fiyatlarını görenler inanamadı! İşte 30 Nisan 2023 altın fiyatları

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ne kadar oldu? Maaşlara zam var mı? Şimdi göz atın!

1 doların ne kadar olacağı açıklandı! Yastık altında doları olanlar bu rakama inanamadı!

Benzin, motorin ve LPG litre fiyatları kaç TL oldu? Yeni indirim geldi mi? BP, Total, Opet 30 Nisan 2023 fiyat listesi..


Geri Dön