Kent Haberleri

Asgari ücretliler, memurlar ve emekliler bu zam haberi sizi daha da heyecanlandıracak!

Asgari ücretliler, emekliler ve memurların sabırsızlıkla beklediği Temmuz zammı gündemden düşmüyor. Yavaş yavaş şekillenen zamlı aylıkların detayları vatandaş tarafından merak ediliyor. Maaşlarda beklenen büyük artış ile ilgili merak edilenler haberimizde. İlk olarak gündem maddeleri içinde enflasyonun ve cari açığın geriletilmesi olacak

Ekonomi yönetimindeki değişikliklerle beraber, Ekim ayında 2024 bütçesi için herşey bitecek ve Orta Vadeli Program'ın yol haritası oluşturulacak. İlk olarak gündem maddeleri içinde enflasyonun ve cari açığın geriletilmesi olacak. Yatırımlar süratlenecek, ekonomi kapsayıcı büyümesine devam edecek.

REFAH PAYI EKLENECEK

Temmuz ayında yapılacak ilave zamla beraber tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge uygulaması da detaylandırılacak. Bu düzenlemeden 470 bini aşkın memur faydalanacak. Bu düzenlemeyle 25 sene çalışan bir memurun aylığına yaklaşık olarak 2115 TL ilave edilirken, ikramiyede de 53 bin TL'ye varan bir yükseliş olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 7500 TL'yi aşkın emekli aylığı alan 6 milyon emekliye refah payı ilave etmek için çalışmalarını bitiriyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için taban aylığı itibari ile kademeli zam seviyeleri uygulanacak. Daha az maaş alan emeklilere daha çok zam seviyeleri verilecek.

Son zamanlarda Erdoğan'ın en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesi hususlarında müjde vermesiyle beraber, yeni rakamlar ve yükselişler üzerinde çeşitli tartışmalar olmaktadır. Bayram ikramiyesi için 2.500 TL ile 3.000 TL arasında bir yükseliş öngörülüyor. Mart, Nisan ve Mayıs ayları bitimine dek başvuran tüm EYT'liler de bayram ikramiyesinden yararlanabilecektir.

Asgari ücretliler, memurlar ve emekliler bu zam haberi sizi daha da heyecanlandıracak!

EMEKLİLERE KADEMELİ ZAM

Sadece seviyeye bağlı maaş tespit etmek, alt ve üst gelir gruplarında aranın giderek açılmasına sebep oldu. Bu sebepler, milli gelirin daha eşit bir şekilde tabana yayılması amacıyla sosyal devlet anlayışı mantığında bir düzenleme yapılması planlanmaktadır.

Emekli zammı kademeli olarak tespit edileceketir:

10.000 TL ile 15.000 TL olan aylıklar için yüzde 45 yükseliş,

15.000 TL ile 20.000 TL olan aylıklar için yüzde 40 yükseliş,

20.000 TL üstü olan aylıklar için yüzde 35 yükseliş planlanmaktadır.

Maaş bağlama işlemi henüz bitmemiş olan EYT'liler hak kaybı yalamayacaktır. Bu bedel, işlemler tamamlandıktan sonra hesaplarına iletilecektir. Bayram ikramiyesinin 2.500 TL ile 3.000 TL bandına çıkması planlanmaktadır. Bu durumda, bayram ikramiyesine yüzde 50 zam uygulanmış olacak ve 2023 senesi içindeki zam seviyesi yaklaşık yüzde 173 olacak.