Kent Haberleri

Emekli ve asgari ücret zammında son dakika! Zam oranlarını canlı yayında açıkladı!

Temmuz ayı yaklaşırken hem asgari ücretliler hem de emekliler zam oranları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Emekli maaşı ne kadar olacak? 

Temmuz ayı yaklaşırken, milyonlarca kişi de maaşlarına gelecek zamları bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret zammının olmayacağını duyursa da ilerleyen süreçte bu fikrin değişebileceği belirtiliyor. Peki emekliye ne kadar zam yapılacak? Asgari ücrete zam gelecek mi?

Hem asgari ücretliler hem de emekliler de, ekonomi yönetiminden müjdeli bir haber bekliyor. Peki çalışanları ve emeklileri mutlu edecek bir gelişme yaşanacak mı? Maaşlara zam gelecek mi, gelecekse oranlar ne olacak? 

Sözcü TV'de asgari ücret ve emekli zammıyla ilgili değerlendirmeler yapan Deniz Zeyrek, emekliler için yüzde 25 zammın düşünüldüğünü belirtti. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bu oranın bir ihtimal yüzde 30 da olabileceğini dile getiren Deniz Zeyrek, asgari ücret konusunda da son durumu detaylı bir biçimde açıkladı.

Deniz Zeyrek, "Emekli maaşlarının yüzde 30 artacağını düşünüyorum fakat bence yüzde 25 zam gelecek. Kök aylığı daha az olanlar 10 bin Türk Lirası'nın çok az üstüne çıkabilir. Zamlar kök maaş üzerinden yapılır.  Ayrıca kök aylığı düşük olan emeklilerin yüksek beklentiye girmemeleri lazım. 8 bin Türk Lirası kök aylıkları varsa yine 10 bin 400 Türk Lirası alabilirler.

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan en düşük emekli aylığının ayrıca belirlenmesi gerekli. En düşük emekli maaşının 13 bin Türk Lirası seviyelerine gelmesi gerekli yoksa kök ücretlerin düşüklüğü sebebiyle zam alan emekliler yine 10 bin Türk Lirası'nı geçemez.

Asgari ücret konusunda hükümet çok kararlı, artırmak istemiyor ancak işveren bile çalışanların durumlarını göz önüne alarak ara zam yapabilir.  Fakat herkes şunun farkında 17 bin Türk Lirası, 13 bin Türk Lirası seviyelerine geriledi. Hem hayat pahalılığı hem de enflasyon ciddi anlamda paranın değer kaybetmesine sebep oldu. Eğer ara zam yapılmazsa eğer pek çok çalışan işi bırakıp evde devlet yardımı bekleyebilir. Üniversite mezunu gençler zaten artık ücretleri beğenmiyor.

Yol parası, yemek parası elde kalan maaş 5-6 bin Türk Lirası. Türkiye'de yüksek enflasyonun yarattığı kaos kargaşa bitmediği sürece biz bu problemleri yaşamaya devam edeceğiz. Asgari ücret 25 bin Türk Lirası bile olsa 1 Ocak 2025 tarihine kadar para yine değer kaybedecek.  İşletmeler çalışanlarına zam yaparken ürünlerine de zam yapacak bu da yine aynı şeylerin konuşulmasına sebep olacak." ifadelerini kullandı. 

 

Dünya emlak uzmanları İstanbul kiralık konut piyasasını değerlendirdi! Beşiktaş'tan Ataşehir'e! İşte favori bölgeler!

İzmirli depremzedelerden TOKİ’ye tepki: Evlerimiz 4 senedir teslim edilmedi!

Kiracılara soruldu: Ev sahibiniz kira zammı yaparken yüzde 25 sınırına uydu mu?