27 / 04 / 2024

Asgari ücretlilere müjde! 2024 asgari ücret için ilk rakam resmen geldi! Milyonların beklediği haberde son dakika

Asgari ücretlilere müjde! 2024 asgari ücret için ilk rakam resmen geldi! Milyonların beklediği haberde son dakika

Asgari ücretliler 2024 maaşını heyecanla beklerken, yapılacak yeni zam oranları ile ilgili ipuçları gelmeye başladı. Asgari ücretlilere müjde! 2024 asgari ücret için ilk rakam resmen geldi! Peki asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücrete ne kadar zam gelecek?



Asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı merak edilirken, ipuçları gelmeye başladı. Vatandaşlar ''asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücret ne olur?'' sorularını araştırıyor. Ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücretin taban fiyatı hakkında rakam verdi.

Milyonlaon gözü asgari ücret çevrildi. Herkes yeni zamlı asgari ücretin ne kadar oalcağını merak ediyor. Peki asgari ücrette taban fiyat ne olur?  Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücret ne kadar olacak? soruları araştırılıyor. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram  Son açıklanan enflasyon oranına göre üç aylık kümülatif rakam yüzde 25’lere tekabül ediyor. Daha üç aylık daha enflasyon rakamı belli olmadı.Öte yandan enflasyonla alakalı yükseliş trendinin son bulduğunu söyledi. 

Asgari ücrete son dönemlerde rekor düzeyde artışlar yapılmıştı. Burada son altı aylık enflasyon farkının yüzde 40’lar civarında olacağını görüyoruz.

ASGARİ ÜCRETTE TABAN FİYAT NE OLUR?

En düşük 15 bin 500 TL ile 16 bin TL arasında halihazırda net asgari ücretin olabileceğini düşünüyorum.

ASGARİ ÜCRET NE NE KADAR ZAM GELECEK?

Bayram, Türk-İş’in açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını ele aldı. Rakamların bir hayli yükseldiğini belirterek, ' Açlık sınırı 14 bin TL civarına geldi. 4 kişilik bir ailenin geçimi 40 bin TL’nin üzerine geldi. Bu TÜİK’in açıkladığı rakamlar olmasa bile referans olarak değerlendirilebilir.'' dedi. 

Bayram, önceki dönemlerde Çalışma Bakanlığı’nın bir araştırması olduğuna ve burada ‘asgari ücret ne kadar olmalı?’ sorusunun merak edilidğini söyleyerek '' Tüm bunlar bir araya getirilecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu pazarlık yapacaktır.'' ,fadelerini kullandı.

Burada başka hususların da olacağını düşünüyorum. Bunlardan birisi vergi dilimlerinin sabitlenmesidir. Yani ücretlerde şu anda yüzde 15’ten başlayarak yüzde 40’a varan bir ücretlendirme var. Bunun sabitlendirilmesiyle birlikte alım gücü daha fazla artırılabilir.”

Asgari ücrette yeni tahmin cepleri rahatlatacak cinsten

Asgari ücret en az 15 bin TL olacak! Milyonlarca çalışana zam müjdesi geldi! Son dakika! 

Geri Dön