29 / 04 / 2024

Asgari ücret en az 15 bin TL olacak! Milyonlarca çalışana zam müjdesi geldi! Son dakika! 

Asgari ücret en az 15 bin TL olacak! Milyonlarca çalışana zam müjdesi geldi! Son dakika! 

Asgari ücret zammı hesaplamaları sık sık merakla araştırılıyor. Çalışanlar yeni asgari ücretin kaç lira olacağını merak ediyor. İşte son dakika hesaplamaları...



Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan ara zam ile 11 bin 402 TL'ye yükseltilen asgari ücrette şimdi tüm dikkatler Ocak zammına odaklandı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Eylül ayı enflasyon rakamları dün resmen açıklandı. Son dakika enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, asgari ücret zammı hesaplamaları yeniden gündem oldu. 

Milyonlarca çalışan '2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. 

Asgari ücret en az 15 bin TL olacak! Milyonlarca çalışana zam müjdesi geldi! Son dakika! 

ENFLASYON RAKAMLARI ASGARİ ÜCRETİ NASIL ETKİLEYECEK?

Mynet'te yer alan habere göre; bir televizyon programına katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, merakla beklenen asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, açıklanan 3 aylık enflasyon rakamlarını işaret etti ve "Asgari ücreti belirleyen unsurların başında, en önemlisi enflasyon rakamları geliyor. 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde enflasyon hesabı yapıldığında asgari ücret 11 bin 402 liraya yükselmişti" ifadelerine yer verdi. 

Asgari ücret zammında belirleyici unsurlardan olan enflasyon rakamlarının şu an için yüzde 25 seviyesini gördüğünü belirten Özgür Kaya, bu rakamın üzerine bir de Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon rakamları geleceğini vurguladı. 

Son üç aylık enflasyon rakamları, Temmuz ayında yüzde 9, Ağustos ayında yine yüzde 9,76 ve Eylül ayında yüzde 4,75 olarak açıklandı. 

Asgari ücret en az 15 bin TL olacak! Milyonlarca çalışana zam müjdesi geldi! Son dakika! 

ASGARİ ÜCRET 15 BİN TL'NİN ALTINDA OLMAYACAK

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 68 olduğunu anımsattı ve "Bunun yarısı yani yüzde 33-35 arası Temmuz ayı enflasyon rakamı olarak, asgari ücrete yansıtılacağı için; geri kalan miktarı da 2024 senesinin ilk 6 aylık döneminin enflasyon rakamı şeklinde asgari ücrete yansıtılacaktır" açıklamasında bulundu. 

2024 asgari ücret zammı için tahminini de dile getiren Özgür Kaya, "11 bin 402 TL olan asgari ücret; 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren farklı bir oran belirlenmediği taktirde 15 bin lira seviyesine gelecektir" ifadelerine yer verdi. 

Özgür Kaya, açıklamasını asgari ücretin 15 bin liradan düşük olma ihtimalinin olmadığını söyleyerek tamamladı. 

En çok faiz veren bankalar peş peşe açıklandı! Ekim 2023 mevduat faizlerini görenler inanamadı! Hemen bakın!

Dolardan bir rekor daha! 4 Ekim Çarşamba dolar ne kadar? Dolar/TL bugün ne kadar oldu?

En düşük memur maaşı 33.346, taban memur emeklisi maaşı 14.959 TL! Memurlar hemen yeni maaşlarınıza bakın!

Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat! İspatlayamazsınız yandınız! 


Geri Dön