Ekonomi

Asgari ücretlilere zam sinyali! Asgari ücrete üçüncü zam geliyor mu? İşte o açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen son dakika yeni zam açıklaması milyonlarca asgari ücretliyi heyecanlandırdı. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete Ocak'ta ne kadar zam gelecek? İşte asgari ücret zammıyla ilgili merak edilen her şey... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücrete yılbaşındaki zamla ilgili heyacanlandıran bir açıklama geldi

Asgari ücrete önümüzdeki Ocak'ta yeniden zam gelmesi gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücrete yılbaşındaki zamla ilgili heyacanlandıran bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen son dakika yeni zam açıklaması milyonlarca asgari ücretliyi heyecanlandırırken, "Asgari ücrete zam gelecek mi?, Asgari ücrete Ocak'ta ne kadar zam gelecek?" sorularının yanıtları araştırılmaya başlandı. 

Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete Ocak'ta ne kadar zam gelecek? İşte asgari ücret zammıyla ilgili merak edilen her şey...

Habertürk'ün aktardığına göre; Asgari ücret zammıyla ilgili yapılan yeni düzenleme 30 Haziran perşembe günü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe alınmıştı ve asgari ücrete zam gelmişti. Temmuz zamlı asgari ücret Ağustos'ta milyonlarca kişiye ödendi. 

 

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ? ASGARİ ÜCRET YILBAŞI ZAMMI 2023...

Kayseri'de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşında asgari ücrete yeni zammın sinyalini verdi. Kanun gereği asgari ücrete bir sene arayla en az bir kez zam uygulanması gerekiyor. Temmuz'da yapılan zamla beraber Aralık'ta uygulanacak zammın zorunluluğu ortadan kalktı. Fakat  Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamayla Aralık ayındaki asgari ücrete ilişkin zam kapısını araladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili açıklamasında, "Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız" dedi ve yine vatandaşlardan sabır beklediğine dikkat çekti.

 

ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA 2022? 

1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 6471 lira, net 5500,35 lira olarak belirlenmişti. Bu şekilde 2022 Ocak'a göre net asgari ücrette yaklaşık yüzde 30 oranında yükseliş yapılmış oldu. 

Benzine yeni zam kapıda! Fiyatlar yarın değişiyor! Opet, Total, PO, Shell ve BP 21 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Annelere güzel haber! Başvuran herkes PTT'den 1300 TL'lik desteği kapıyor! Görmedim, duymadım demeyin!

Altında nefesler tutuldu! 1 gram bile altını olan şimdi baksın! Altın fiyatlarında son dakika 21 Ağustos 2022

Bankalar çıldırdı emekliler yaşadı! Promosyon yarışında tam 8 bin 250 lira veriliyor! Akbank, Garanti, Yapı Kredi, ING…