Ekonomi

Asgari ücrette flaş gelişme! Bakan Bilgin zam sinyalini verdi! Asgari ücret 6.700 TL mi oluyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde asgari ücrete ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam ne zaman gelecek? Asgari ücret kaç lira olacak? İşte ayrıntılar... Bu açıklamaların ardından milyonlarca asgari ücretli, konuyla ilgili son dakika gelişmelerini araştırmaya başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde asgari ücrete ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların ardından milyonlarca asgari ücretli, konuyla ilgili son dakika gelişmelerini araştırmaya başladı.

Asgari ücret zammıyla ilgili araştırmalar hızlanmışken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuzeni aynı zamanda gazeteci Cengiz Er’in sahibi olduğu SuperHaber isimli internet sitesinde dün flaş bir iddiaya yer verildi. Sitede asgari ücretle ilgili bir haber yapıldı ve haberde yeni zamla ilgili detaylar ileri sürüldü. 

Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam ne zaman gelecek? Asgari ücret kaç lira olacak? İşte ayrıntılar...

Asgari ücret tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, sene sonunu işaret ederek, "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" şeklinde konuştu.

Emekçileri eszdirmeyeceklerine vurgu yapan Vedat Bilgin, "Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.

SuperHaber isimli internet sitesinde asgari ücret zammıyla ilgili haberde ise Kasım'da asgari ücrete üçüncü bir zam yapılacağı ileri sürüldü ve bu zamla asgari ücretin 6.700 TL'ye yükseleceği belirtildi. Bu haber, sosyal medyada büyük yankı uyandırırdı ve milyonlarca asgari ücretlinin de heyecanlanmasına neden oldu.

 

ASGARİ ÜCRETE 2 DEFA ZAM YAPILDI

2021'de brüt 3 bin 577 Türk Lirası, net 2 bin 825 Türk Lirası olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50 oranında yükselişle 2022 yılı için brüt 5 bin 4 TL, net 4 bin 253 TL olmuştu.

Artan enflasyonun ardından asgari ücrete Temmuz 2022'den itibaren geçerli olacak şekilde senenin ikinci zammı yapıldı. Yüzde 30 oranında artış yapılmasıyla, asgari ücret brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500 TL olarak belirlenmişti. 

Bankalarda emekli promosyonu çılgınlığı! En yüksek promosyonu hangi banka veriyor? Akbank, Garanti, ING...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğinde zam müjdesi! Sosyal yardım ödemeleri yükseldi! Kimin maaşı kaç TL?

Altın fiyatları tersine döndü! Nefesler kesildi 1 gram altınınız bile varsa bakmadan geçmeyin! Güncel altın fiyatları