22 / 05 / 2024

Asgari ücretliye ek 1.000 TL müjdesi

Asgari ücretliye ek 1.000 TL müjdesi

Asgari ücretli vatandaşı çok çok yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Asgari ücretliye 1000 TL ek ödeme müjdesi geldi. İşte asgari ücretli vatandaşa yönelik ek ödeme müjdesinin detayları...



1000 TL TUTARINDA DESTEK

Çalışanlara 1.000 TL tutarında enerji yardımı yapılacak. İşverenlerin başvurusu ile onaylanacak olan bu yardım 30 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli. Çalışanların mevcut maaşlarının dışında ilave olarak aylık 1.000 TL’yi aşmayan ödeme ekleneceği ifade edildi. Aynı zamanda bununla birlikte gelir vergisi kesilmeyeceği de gelen bilgiler arasında.

Aynı zamanda çalışanlara verilecek bu yardımın direkt ödemesi ya da doğrudan gaz şirketlerine verilmesi arasında herhangi bir fark olmayacak. iki durumda da enerji yardımı istisna kapsamında kabul edileceği vurgulandı. Belli bir miktarı işçisinin doğal gaz kartına yükleyen, belli bir bölümü de elektrik harcamaları için elden veren işveren, her ikisini de vergiden düşebilecek.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta çalışanlara verilecek bu 1.000 TL ödemenin maaşlardan ayrı olarak verilmesi. Başvurular ise sadece işverenler tarafından yapılacak.


Geri Dön