17 / 05 / 2024

Asgari ücrette 3 formül masada! Olursa çalışan rahat nefes alır

Asgari ücrette 3 formül masada! Olursa çalışan rahat nefes alır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim beyannamesi toplantısındaki konuşması asgari ücret için merakları artırdı. Asgari ücrete ara zamma kesin gözüyle bakılırken bazı rakamlar da ortaya çıkıyor. İşte tüm detaylar...



Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim manifestosunda bugün itibariyle 32 milyon çalışana kaliteli ve güvenceli çalışma sağlama sözünü verdiğini açıkladı. Erdoğan, seçim beyannamesinde asgari ücret zammında refah payı detayını açıkladı.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, yılın başında yüzde 54.66 artışla net 8 bin 506 lira, brüt 10 bin 8 lira olan asgari ücrette ara zamda 6 aylık enflasyon belirleyici olacak. Artışta yıllık enflasyon farkı, işverenin prim yükü gibi birçok unsur dikkate alınacak. Asgari ücret zammında yüzde 20, 30, 40 üzerinden değerlendirmeler yapılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön