26 / 05 / 2024

Asgari ücrette hayalleri yıkacak açıklama! Konuşulan tutarları unutun

Asgari ücrette hayalleri yıkacak açıklama! Konuşulan tutarları unutun

2023 asgari ücreti herkes yakından takip ediliyor. 2023 asgari ücret zam oranı merak edilmekte. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, asgari ücrete yapılacak zam oranını gerekçeleriyle paylaştı. İşte tüm detaylar...



Asgari ücret zammında tüm gözler aralık ayının ilk haftasında gerçekleşecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından çıkacak karara çevrildi. Asgari ücrette bu yıl ilk kez alt sınır olarak enflasyon farkı esas alınıyor. Son olarak temmuz ayında yapılan ara zam sonrasında net asgari ücret, 5 bin 500 liraya yükseltilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘esas zam yeni yılda olacak’ diyerek güçlü bir artışın sinyalini göstermişti. Yeminli Mali Müşavir ve Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, konuyla ilgili gazetevatan.com’a özel açıklamalar yaptı.

Gazetevatan'dan Yasin Arslan'ın haberine göre; 2022 sonu itibarıyla 2 bin 825 TL olan asgari ücretin enflasyonun yüzde 30 olmasına rağmen yüzde 50'lilik bir artışla 4 bin 253 TL'ye çıkarıldığını hatırlatan Yeminli Mali Müşavir ve Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, asgari ücretin enflasyondan yüzde 16’lık fazla bir tutar ile yeniden belirlendiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön