12 / 05 / 2024

Asgari ücrette hesaplar değişti! Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Yüzde kaç zam yapılacak?

Asgari ücrette hesaplar değişti! Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Yüzde kaç zam yapılacak?

Asgari ücretli milyonlarca çalışan, Temmuz ayında maaşlara ne kadar zam yapılacağını merakla araştırıyor. Peki Temmuz'da asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak? Şu an hangi rakamlar konuşuluyor?



Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "Kamu işçisine yapılan yüzde 45’lik zam mutlak anlamda asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında beklentiye yol açacak" diye konuştu. 

Temmuz'da net asgari ücretin 11 bin lira seviyesinde olacağını öngördüğüne vurgu yapan Kurtuluş, enflasyonda ve döviz kurlarında sıra dışı bir artış olması halinde ise asgari ücrette 12 bin 500 liranın gündeme gelebileceğini söyledi. 

Asgari ücrette hesaplar değişti! Temmuz da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Yüzde kaç zam yapılacak?

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Güncel olarak en düşük memur maaşı 11 bin 637 lira seviyesinde. Bu rakama paralel şekilde asgari ücretle çalışan bir kişi ile memur arasında 3 bin 132 lira maaş farkı bulunuyor. 

En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesi halinde vatandaşlar tarafından, aradaki farkın korunması isteniyor. Aradaki fark konurunur da yeni asgari ücret bu durumda 18 bin lira seviyelerine kadar yükselebilir. 

Ancak şu an konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. 

Tapu sahiplerine tam 5 yıl boyunca ödedikleri o paralar geri verilecek! Bu parayı mutlaka alın!

Akaryakıt fiyatları hangi ilde ne kadar? Benzin, motorin, LPG litre fiyatı kaç lira oldu? Sürücüler dikkat!

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Gelir vergisi beyannamesinde flaş gelişme!


Geri Dön