Kent Haberleri

Asgari ücrette masaya gelecek iki rakam ayyuka çıktı! Acil bakın!

Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği asgari ücrette masaya gelecek iki rakam ayyuka çıktı! Asgari ücret alanlar acil bakın...

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret için 2024'te yapılacak zam pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, asgari ücret için yapılacak olan Ocak 2024 zammı yalnızca asgari ücretlileri değil neredeyse tüm vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, bunun için de asgari ücrette ne kadar artış olacağı da pek çok kişi tarafından araştırılıyor.

OCAK 2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI KİMLERİ ETKİLEYECEK?

Uşakgündem'de yer alan habere göre, son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret etki alanı açısından en geniş ücret konumunda yer alıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, milyonlarca asgari ücretli çalışan ve onların aileleri yer alıyor.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ayrıca asgari ücret ödeyecek olan iş verenler de 2024 asgari ücret zammının ne kadar olacağını merak ediyor ve araştırıyor. 

Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre, bunun yanında tüm çalışanların maaşlarında asgari ücret kadar kısım gelir vergisinden muaf tutulduğu için söz konusu bu tutar da pek çok kişiyi ilgilendiriyor. 

ASGARİ ÜCRET ZAM HESABINDA SON DAKİKA

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan asgari ücret için zam hesapları da başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu bu ücrete yapılacak olan zammın enflasyon rakamlarına göre belirleneceği öne sürülse de de işin aslı hiç de öyle değil. Yine verilen bilgilere göre, milyonlarca kişinin gündeminde yer alan asgari ücret Aralık ayının enflasyon rakamları açıklanmadan belirleneceği için tam anlamıyla bir enflasyon hesabı yapılamayacak. Fakat yine de söz konusu asgari ücret için referans enflasyon rakamları olacak.

MASAYA GELECEK İKİ RAKAM AYYUKA ÇIKTI

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, milyonlarca kişinin gündeminden düşmeyen asgari ücret için pazarlık masasına iki rakamın geleceği kulislerden sızan dedikodular arasında yer alıyor. Verilen detaylara göre Bunun birincisi 2024'teki enflasyon oranı olan yüzde 33’e yüzde 7 oranında refah payının eklenmesi ile belirlenecek olan yüzde 40 oranındaki zam rakamı olacak. Ayrıca verilen bilgiye göre, söz konusu bu hesaplamalara göre asgari ücret 11.402 liradan 15.962 liraya çıkacak.

Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre, pek çok kişinin gündeminde yer alan asgari ücret için 2. seçenek de 2023 yılında oluşması beklenen yüzde 70 oranında enflasyonun referans alınarak Temmuz'da yapılan zammın bu orandan düşülmesi ile refah payı eklemesi yapılarak yüzde 50 zamma tamamlanması şeklinde olacak. Yine paylaşılan bilgiye göre, böyle bir durumda da yeni asgari ücret 17 bin 103 Türk Lirası şeklinde olacak.

Bankada parası olanlar dikkat! Hesaplara 4 bin 330 TL yatırılacak! Kaçırmayın!

Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Fatura desteği almak isteyen dar gelirliler dikkat! Tarih verildi!