06 / 05 / 2024

Asgari ücrette pazarlık 15 bin 700 TL'den başlayacak! Zamlı asgari ücret tam bu kadar olacak! Şimdi bakın!

Asgari ücrette pazarlık 15 bin 700 TL'den başlayacak! Zamlı asgari ücret tam bu kadar olacak! Şimdi bakın!

Asgari ücretin, hiç pazarlık yapılmadan belirlense bile, enflasyon hesabıyla en az 15 bin 700 TL olması gerekiyor. İşte gündemdeki zam oranları ve maaş tahminleri...



Gelecek yılın başından itibaren uygulanacak olan yeni asgari ücretin pazarlık görüşmeleri için geri sayım başlarken, hesaplamalar da peş peşe yapılıyor. Aralık'ta başlayacak olan asgari ücret pazarlık görüşmelerinde Kasım enflasyonu belirleyici olacak. 

Temmuz ayından bu güne geçen 4 aylık dönemde enflasyon yüzde 29.4 oldu. Kasım ayı enflasyonu yüzde 3 seviyelerinde olursa, Aralık için de benzer bir rakam tahmini yapılarak 6 aylık enflasyon için en az yüzde 37.3 rakamı gündeme getirilebilecek. 

Asgari ücrette pazarlık 15 bin 700 TL den başlayacak! Zamlı asgari ücret tam bu kadar olacak! Şimdi bakın!

ASGARİ ÜCRETTE PAZARLIK 15 BİN 700 TL'DEN BAŞLAYACAK

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; yüzde 37.3 rakamının gündeme gelmesi halinde de enflasyon hesabıyla bile kaybın telafisi için yeni yılda asgari ücretin en az 15 bin 700 Türk Lirası'na yükseltilmesi gerkeiyor. 

Dolayısıyla masada enflasyon hesabı göz önünde bulundurulacağı içni asgari ücret pazarlığının en az 15 bin 700 TL'den başlaması beklentiler arasında yer alıyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, maaş zamları belirlenirken gerçekleşen enflasyonun değil gelecek enflasyon tahminlerinin dikkate alınmasının gerektiğini dile getirmişti. Tahminler hiçbir zaman tutmadığı için zam pazarlıkları genelde geçmiş 6 aylık ya da yıllık enflasyon rakamları üzerinden gerçekleştiriliyor. 

Asgari ücrette pazarlık 15 bin 700 TL den başlayacak! Zamlı asgari ücret tam bu kadar olacak! Şimdi bakın!

ASGARİ ÜCRETE EN AZ YÜZDE 40 ZAM 

Merkez Bankası gelecek senenin sonunda enflasyonun yüzde 36'ya düşeceği tahminini yaptı. Fakat, Merkez Bankası öngörülerinde dahi enflasyonun Mayıs ayının sonunda yüzde 75'lere kadar çıkacak olması yıllık ortalama enflasyonun yüzde 36'dan çok daha yukarılarda olacağının sinyalini veriyor. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Bakan Şimşek'in tersine çalışanları enflasyona ezdirmeyecekleri sözünü vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü yerine getirmesi durumunda da minimum zammın yüzde 40'lar seviyesinde olması öngörülüyor. 

Asgari ücrette pazarlık 15 bin 700 TL den başlayacak! Zamlı asgari ücret tam bu kadar olacak! Şimdi bakın!

17 BİN 103 TL SÜRPRİZ OLMAZ 

Asgari ücret her ne kadar pazarlık masasında konuşulsa da son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  en son genel seçimlerin hemen öncesinde yapılan kamu işçilerinin toplu sözleşme zammını seçim sebebiyle artırmış, sonrasında da memurlara aynı sözü vermişti. 

Şimdi de asgari ücret görüşmeleri yerel seçimlerin hemen öncesine denk geliyor. Bu nedenle masada işçi tarafının büyük avantaja sahip olduğunun ve zam oranının yüzde 50 civarında belirlenmesinin sürpriz olmayacağının altı çiziliyor. 

Söz konusu zammın bu şekilde olması halinde Ocak 2024'te yeni asgari ücret 17 bin 103 TL'ye yükselecek. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

İsias Otel için adalet mücadelesi başlıyor! Depremde un ufak olan binanın betonu kalitesiz, zemin etüdü raporu yok...

Esenyurt konut satışında lider! 


Geri Dön