15 / 05 / 2024

Asgari ücrette rekor artış! Net rakam verildi

Asgari ücrette rekor artış! Net rakam verildi

Asgari ücret için yeni zam geliyor. Seçimlerin ardından yeniden düzenlenecek 8.500 TL'lik asgari ücrete ilişkin SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan tahmin geldi. Karakaş 500 dolar gözden geçirilmeli diyerek, ilk kez bu rakamı açıkladı.



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu adım adım yaklaşırken,  28 Mayıs sonrası milyonların alım gücünü artıracak düzenlemeler için şimdiden hareketlenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret için talimat verirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını bitirdi. 

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında yapılacak düzenlemeye ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bakan Bilgin'in asgari ücretin 500 dolardan az olmayacağını vurguladı.

Bilgin'in açıklamalarının ardından asgari ücrete kaç TL zam yapılacağı daha da merak konusu oldu. Konuyla ilgili Türkiye Gazetesi yazarı SGK Başuzmanı İsa Karakaş dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karakaş ilk kez bu kadar net rakam verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön