27 / 04 / 2024

Asgari ücret masaya yatırıldı! 2024 asgari ücret için net rakam paylaşıldı!

Asgari ücret masaya yatırıldı! 2024 asgari ücret için net rakam paylaşıldı!

Milyonların heyecanla beklediği yeni asgari ücret zammında yine enflasyon etkili olacak. Asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte asgari ücret masaya yatırıldı ve 2024 asgari ücret için net rakam paylaşıldı. Detaylar...



2024 asgari ücret milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Bu sene de asgari ücretin belirlenmesi enflasyon rakamları doğrultusunda gerçekleşecek. 6 aylık enfasyon rakamlarına bakıldığında asgari ücretin 15 bin lirayı geçmesi beklenirken memur maaşları da 17 bin liranın üzerine çıkıyor. Peki asgari ücret bu sene ne kadar olacak? 2024 asgari ücret kaç lira olacak? 

ASGARİ ÜCRET MASAYA YATIRILDI!

Aralıkta toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2024 yılında uygulanacak olan asgari ücreti belirlemiş olacak. Bundan önceki komisyonlarda olduğu gibi yine masada enflasyon rakamları etkili olacak.

Önceki toplantılarda asgari ücret artışları, gerçekleşen enflasyonun üzerinde tespit edilmişti. Bu yıl için de yine enflasyonun üzerinde artış yapılması bekleniyor.  Geçtiğimiz yıl iki artışla birlikte asgari ücret yüzde 110 arttı.

Asgari ücret masaya yatırıldı! 2024 asgari ücret için net rakam paylaşıldı!

BAKAN IŞIKHAN'DAN KRİTİK ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI GELDİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, enflasyonun getirdiği yükü azaltmanın ana hedefleri olduğunu söyleyerek, "Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu paylaşmak isterim" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, ekonomide ilk hedeflerinin tüm vatandaşların refahını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak olduğunu kaydetti. Ancak sosyal diyalogla iş dünyasının güçlendirilebileceğini, işçilerin hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşmalarının desteklenebileceğini, sürdürülebilir büyüme ve istihdamın da bu şekilde gerçekleştirilebileceğini dile getirdi.

Asgari ücret masaya yatırıldı! 2024 asgari ücret için net rakam paylaşıldı!
2024 ASGARİ ÜCRET HESAPLANDI!

Yeni Asır Gazetesi'nden Faruk Erdem'in haberine göre, asgari ücretin enflasyona göre belirlenmesi durumunda iki farklı rakam ortaya çıktı.

Orta Vadeli Program'da açıklanan yüzde 65 enflasyon öngörüsü bulunuyor. Buna göre yapılan hesaplamalarda 6 aylık enflasyon yüzde 37.76 olarak belirlendi. Memurlara ve memur emeklilerine ise enflasyon farkı ile yapılacak zam bu öngörüye göre yüzde 49,46 olarak belirlendi.

ASGARİ ÜCRETİ 17 BİN 42 LİRA OLACAK!

Şu anda brüt asgari ücret 13 bin 414 TL, net ücret 11 bin 402 TL olarak hesaplara yatırılıyor.  2 aylık enflasyon belli oldu ve yüzde 19.44 olarak açıklandı. 

Buna göre bir hesap yapıldığında asgari ücret 13 bin 619 TL olarak karşımıza çıkıyor. 6 aylık enflasyon tahminleri yüzde 37,76 civarında ve burada hesaplanan asgari ücret 15 bin 707 TL olarak karşımıza çıkıyor. 6 aylık memur zammı yani yüzde 49,46 referans alınırsa asgari ücret 17 bin 42 TL olacak. Ayrıca refah payınn da eklenmesi durumunda bu rakamların artması da mümkün olacak.

Asgari ücrette buz kestiren rakam! Yeni zamlı asgari ücret 17 bin 42 TL! Son dakika gelişmesi! 


 


Geri Dön