01 / 05 / 2024

Türkiye turizminin geleceği masaya yatırıldı!

Türkiye turizminin geleceği masaya yatırıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2014 - 2018 turizm eylemlerini belirlemek amacıyla turizm sektör temsilcileri ve de sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Türkiye turizminin geleceği masaya yatırıldı...



Bilkent Otel'de, daha önce belirlenen ve hayata geçirilen "Türkiye Turizm Stratejisi 2023"ün güncelleme çalışmalannın yapıldığı bir çalıştay düzenlendi. 

Aynı zamanda gelecek 4 yıl gerçekleştirilecek stratejilerin masaya yatınldığı toplantıda konuşan Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan, 2023 Türkiye Turizm Stratejisiyle başlattıkları istişare ve planlama sürecinin geçen yıl başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi. 

Türkiye'nin, komşularında yaşanan hiçbir olumsuzluktan kar elde etme peşinde olmadığını vurgulayan Özaslan, turizmde planlamanın önemini 2013'te gördüklerini dile getirdi. 

Özaslan, geçen yıl Türkiye'yi ziyaret eden kişi sayısının Dünya Turizm Örgütünün bile beklentilerinin üzerine çıktığına dikkati çekerek, bundan sonraki yıllarda da hem turist sayısını hem de turizmden elde edilen gelir rakamlarını arttırmak için gereken adımların atılacağını bildirdi. 

10. Kalkınma Planı çerçevesinde alternatif turizm çeşitlerinin gelişmesi için sektöre verdikleri desteklerin daha da çoğalacağını anlatan Özaslan, "Turizmde doğru bir planlama ve işbirliğiyle gördük ki dünya eksiye giderken Türkiye geçen yılı artıyla kapattı" dedi. 

Konuşmalann ardından sektör temsilcileri ile bakanlık yetkilileri, 2014-2018 turizm stratejisini ve atılacak adımları belirlemek üzere toplantıya geçti.


Ankara Yarın


Geri Dön