27 / 04 / 2024

Asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımı müjdesi!

Asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımı müjdesi!

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Meclis'te asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımını gündeme getirdi. İşte Derici'nin o açıklaması...



Türkiye Büyük Millet Meclisinin 43’üncü Birleşimi bugün yapıldı ve 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler sürdürüldü. 

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Meclis'te yaptığı konuşmasında önemli konulara değindi. 

Asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımı müjdesi!

Derici, söz konusu açıklamasında, "Tarih boyunca ordu-millet olmuş Türklerde güvenlik güçleri en değer gören, en el üstünde tutulan unsurlar durumunda oldu" diye konuştu ve güvenlik kurumlarına girmeyi, çalışmayı, emekli olmayı şeref madalyası olarak torunlarına aktaran bir millet olunduğuna dikkat çekti. 

Derici, bu nedenle hiçbir korku ikliminin, hiçbir ideolojik kadrolaşmanın, hiçbir baskı unsurunun inanılan demokratik değerlerden vazgeçilmesine neden olmayacağının altını çizdi. 

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, milletvekillerine seslendi ve "Asker, polis, jandarma ve diğer memurlara yapılmasını teklif ettiğim kira yardımı kanun teklifi yakında Meclise geldiğinde “evet” oylarınızla teklifi geçirmenizi bekliyorum" açıklamasında bulundu. 

Asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımı müjdesi!

Güvenlik güçlerinin tayin, terfi, özlük, emeklilik hakları başta olacak şekilde her konuda sıkıntı yaşadığının altını çizen Süreyya Öneş Derici, "İleriki süreçte bu kapsamlarda vereceğim kanun tekliflerine de aynı şekilde “evet” oyu bekliyorum çünkü güvenlik personelinin maddi ve manevi huzuru daha verimli çalışabilmeleri için zaruridir" ifadelerini kullandı. 

Derici, açıklamasının devamında, "Ordu, Emniyet, Jandarma ve İstihbaratın devletin ve milletin bekası için hayati olduğunu biliriz" diye konuştu ve güvenlik kurumlarını güçsüzleştirecek, iktidarın ideolojik menfaatlerine uygun olarak dönüştürülmesine neden olacak her türlü müdahalenin karşısında duracaklarının, şeffaflığı ve denetlenmesinin savunulacağını dile getirdi. 

Et fiyatları uçtu, sektörden çağrı geldi: Birlikler devreye girsin!

Athena Yapı'dan Mersin'e 5 yıldızlı otel geliyor!

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!


Geri Dön