08 / 05 / 2024

Askeri alanda kalan evlerine özel kimlikle girip çıkıyorlar!

Askeri alanda kalan evlerine özel kimlikle girip çıkıyorlar!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde evlerinin bulunduğu sokak Karadeniz Bölge Komutanlığı sınırları içinde kalan 50 vatandaş, nizamiye görevlilerine özel kimlik kartlarını göstererek evlerine gidebiliyorlar



Kırmaca Mahallesi'nin askerî sınırlar içinde kalan 12 haneli sokağında yaşayanlar, evlerine misafir edecek kişileri nizamiyeye bildiriyorlar. Nizamiyedeki görevliler, sokağa giren misafirlerin kimlikleri ile araçları varsa ruhsatlarını alarak içeri girmesine izin veriyorlar. Sokağa giriş ve çıkış sadece askerî nizamiyeden sağlanıyor.

1948'de Karadeniz Bölge Komutanlığı'nın ilçeye konuşlandırılmasının ardından askerî sınırlar içerisinde kalan Çeştepe Sokağı'nın sakinleri, nizamiyeden her yıl yenilenen kartlarıyla giriş yapıyorlar. Çeştepe Sokağı'nda doğup büyüdüğünü belirten 50 yaşındaki Fikret Biçer, sokaktaki evlerinde güven içinde yaşadıklarını, herhangi asayiş olayının meydana gelmediğini söyledi. Nizamiye girişindeki kontrol nedeniyle misafirlerinin bazen zorluklar yaşayabildiğini anlatan Biçer, "Evlerimize habersiz kimse gelmiyor. Sürpriz misafirlik hiç yaşamıyoruz. Bu bizim hayatımızı biraz kısıtlasa da alıştık. Acil durum olduğunda ilkyardımı askeriyeden görüyoruz. Geçenlerde yaşadığımız yangında ilk müdahaleyi asker yaptı. Bu şekilde avantajları var. Sokağımızda ne kavga, ne hırsızlık ne de başka bir asayiş olayı meydana geliyor.'' şeklinde konuştu. Sokakta yeni yapılaşmaya izin verilmediğini, mevcut binalarında onarımlar gerçekleştirebildiklerini belirten Biçer, gençlerin evlenmelerinin ardından sokakta yaşamlarını sürdürmediğini, başka mahallelere taşınmayı tercih ettiklerini kaydetti.

Doğduğu sokakta yaşamaktan son derece memnun olduğunu ifade eden Kazım Keskin (38) de, "Yerleşim alanımızda doğayla baş başa, insanlardan uzaktayız. Benim yaşam tarzım bu. Betonlaşmaya karşı olduğum için de yapılaşmaya izin verilmemesi bende sorun oluşturmuyor. Giriş ve çıkışlarda da herhangi problem yaşamıyoruz.'' dedi.
Zaman


Geri Dön