27 / 04 / 2024

ASKİ'den başkentte satılık 3 arsa ve 1 arazi!

ASKİ'den başkentte satılık 3 arsa ve 1 arazi!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, Ankara'da yer alan 3 arsa ve 1 araziyi satışa çıkardı. 



Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, Ankara'da yer alan 3 arsa ve 1 arazi için satış ihalesi düzenliyor. 

Gölbaşı ve Sincan'da yer alan arsalar gelişme konut alanı ve küçük sanayi alanı imarlı olarak belirtildi. 

Söz konusu arsaların muhammen bedelleri 74 bin 130 TL ile 643 bin 500 TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri ise 2 bin 223 TL ile 19 bin 305 TL arasında değişiyor.

Arazinin ise muhammen bedeli 1 milyon 344 bin 600 TL, geçici teminat bedeli ise 40 bin 338 TL olarak açıklandı.

Yatırımcıların gündeminde yer alan satış ihalesi 9 Ocak 2023 tarihinde yapılacak. 

ASKİ den başkentte satılık 3 arsa ve 1 arazi!

ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NDAN

ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIR, TAŞINMAZ, KAYNAK VE HAKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK’E GÖRE ARSA SATIŞI YAPILACAKTIR
 
Genel Müdürlüğümüzün hissedarı olduğu muhtelif ilçelerde bulunan ve aşağıdaki tabloda tapu alanı, hisse durumu, muhammen bedeli, geçici teminatı, imar durumu, ihale tarihleri ve ihale saatleri yazılı taşınmazların “Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Taşınır, Taşınmaz, Kaynak ve Hakların Değerlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in 21/a maddesi gereğince Kapalı Teklif Usulü ve satış bedeli, ihale karar pulu, ilan giderleri, sözleşme karar pulu ve giderleri peşin olmak üzere mülkiyet satışı yapılması için ilan edilmiştir.

İşin Adı : Muhtelif İlçelerde bulunan taşınmazların Satılması İşi

Madde 1-İhale ASKİ Genel Müdürlüğü Binası İçerisindeki İhale odasında hazır bulunan Komisyonu huzurunda çizelgede belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır.

Madde 2-İhale Şartnamesi ile diğer evraklar Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Emlak İşleri Şube Müdürlüğünden (Kazım Karabekir Caddesi No:70 Ulus/Ankara Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Emlak İşleri Şube Müdürlüğünden) 10.00–16.00 saatleri arasında görülebilir.

Madde 3- İhale  Ankara  Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Taşınır, Taşınmaz, Kaynak ve Hakların Değerlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile yapılacaktır.

Madde4- İhaleye katılacakların şartnameyi satın alınması zorunludur.

Madde5-İstekliler, İhaleye katılmak için örneğine uygun teklif mektubu ile birlikte;

 a) Kanuni İkametgâhı olması, tebligat için adres göstermesi.
 b) Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi  (2023 yılı vizeli)
 c) Noter tasdikli İmza sirküleri.
 ç) Noter tasdikli vekâletname (gerekiyorsa).
 d) ASKİ Genel Müdürlüğü adına alınmış geçici teminat mektubu verilecektir. (Geçici teminatlar nakit para ise) ASKİ Genel Müdürlüğü muhasebe veznesine yatırılıp alınacak alındı makbuzu verilecektir. Belirlenen geçici teminat bedelleri çizelgede belirtilen muhammen bedellerin %3’ü kadardır.
e) İstekli şirket ise onaylı şirket tüzüğü ve Ticari Sicil Gazetesi.
f) İstekliler, istenilen belgelerle birlikte teklif mektuplarını en geç ihale günü 09.01.2024 saat 09:00’a kadar ihalenin yapılacağı İhale Komisyonu’na, (Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı) makbuz karşılığında verilmesi şarttır. Bu saatten sonra verilecek teklif mektupları veya herhangi bir nedenden dolayı (telgraf ve postada) meydana gelecek gecikmeler kabul edilmez. 
g) Bu işin İhale Şartnamesi ve eklerinin satın alındığına dair alındı belgesi.
ğ) Kimlik ve Yetki Belgeleri.
h) İdare 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na ve 4374 sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabi olmaksızın yönetmelik hükümleri içerisinde ihaleleri yapıp, yapmamakta, kısımlara bölmekte, her kısmı başkasına ihale etmekte, yeterlik belgesi verip vermemekte serbesttir.
ı) İhale Komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. İdarenin, ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.
i) Satıştan mütevellit bütün vergi, resim, harç, ilan giderleri, tapu harçları, alım satım giderleri gibi ödenmesi gereken her türlü giderler alıcıya ait olup, alıcı tarafından kanuni süresinde ödenecektir.

Madde 6- İhale için verilecek teklif mektubunda belirtilecek meblağ, rakam ve yazı ile okunaklı bir şekilde, (Silinti, kazıntı olmayacak) yazılacaktır.

Madde 7- “Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Taşınır, Taşınmaz, Kaynak ve Hakların Değerlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in 22-d(2) maddesi gereği en yüksek üç teklif sahibi dışında kalan teklif sahipleri ilk turda elenmiş olacak ve kalan en yüksek üç teklif sahibi arasında önceki turda verilen en yüksek teklif üzerinden sözlü veya yazılı arttırma yapılarak ihale sonuçlandırılacaktır. 

Madde 8- Bu İşin Şartnamesi 1.000,00 TL  (Bin TürkLirası) bedel karşılığında, ihale günü 09.01.2024 saat 09:00’a kadar Emlak İşleri Şube Müdürlüğünden temin edilebilecektir.

Madde 9- İhale konusu işin satış bedeli peşin olarak yatırılacaktır. Satışa ilişkin düzenlenecek sözleşme notere tescil ettirilmeyecektir.

Madde 10- İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, satışta ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır.

Madde 11 –Taşınmaz Tablosu;

 

İzmir Konak'taki 8 bin 181 metrekarelik arsaya 651 milyon 500 bin TL'lik teklif!

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

CHP'den barınma krizine çözüm: Sosyal konut üretilmeli, çalışanlar için kira payı verilmeli!


Geri Dön