02 / 05 / 2024

Aslan Uzun kaldığı oteli beğenmeyince 5 butik otel açtı!

 Aslan Uzun kaldığı oteli beğenmeyince 5 butik otel açtı!

İdarecisi olduğu Zonguldakspor’un maçı için Alanya’ya giden Aslan Uzun, kaldığı otelin hizmetini beğenmeyince turizme adım atmış. Bugün Kaş ve Kalkan’da ağırlıklı Ingilizlere hizmet veren 5 butik oteli var. Yine İngilizier için villa da yapıyor…



YIL 1988. Zonguldakspor birinci ligde top koşturuyor. Takımın yolu bir hazırlık maçı için Alanya’ya düşüyor. Zonguldakspor için sıradan olan bu maç, Aslan Uzun’un hayatı içinse dönüm noktası oluyor…


Uzun, o dönemde baba mesleği inşaat malzemesi satışının yanı sıra Zonguldakspor’un idareciliğini yapıyormuş. Takım olarak Alanya’da kaldıkları otel ağırlıklı Alman turistlere hizmet veriyormuş. Tabiri caizse Zonguldakspor kafilesinin suratına bile bakmamışlar. Aslan Uzun, yaklaşık 25 yıl önce yaşadıkları bu olayı hala yarı sinirli ruh haliyle şöyle anlatıyor:


“Alanya’daki otel bize neredeyse hiç hizmet vermedi. Klasik olduğu üzere otel personeli tamamen Alman turistlere odaklıydı. ‘Siz biraz bekler misiniz lütfen’ sözünü duymaktan sıkıldık. Öncelik hep Alman turistlerdeydi. O kadar sinirlendim ki ‘Bu iş öyle yapılmaz böyle yapılır’ diye hırslanıp Kalkan’da bir arazi satın aldım. Bu arazi üzerinde halen ilk otelim Asfiya faaliyet gösteriyor.”


Anlaşılan öfkeyle kalkan bu kez zararla oturmamış. Aslan Uzun bugün biri Kaş’ta, üçü Kalkan’da olmak üzere dört turistik işletmenin sahibi. “Aykan Otelcilik Turizm İnşaat” unvanlı şirketinin faaliyeti bu dört oteli işletmekle sınırlı değil. Aynı zamanda seyahat acenteciliği ve inşaat işleri de yapıyor. Uslu, inşa ettiği villaları ağırlıklı olarak Ingilizlere satıyor, ardından kiralama işlemlerini de yürütüyor.


Aslan Uslu, gerek inşaat gerekse turizmde ağırlıklı olarak İngilizlerle çalıştığı için İngiltere’de iki seyahat acentesi kurmuş. Yine Türkiye’ye gelen turistlere VİP hizmet sunan Kalamus Travel seyahat acentesi de bu çatı altında faaliyet gösteriyor.


KIŞIN İNŞAAT, YAZIN TURİZM


Aslan Uslu, işlerini “Kışın inşaat yapıyoruz yazın turizmle uğraşıyoruz” sözleriyle özetliyor. Uslu, şu sıralar nisan ayında açılacak “Likya Butik” isimli beşinci tesisi için son hazırlıklarını yapıyor. Halen 150 kişinin çalıştığı butik otellerin yatak kapasitesi yeni yatırımla 450’ye çıkacak. Uzun, otelleriyle ilgili şu bilgileri veriyor:


“İlk otelim Asfiya’yı 1994’te Kalkan’da açmıştım. Ardından Likya Residence, Yalı Otel ve Kaş Peninsula Gardens faaliyete geçti. Bu yıl nisan ayında yine Kalkan’da Likya Butik’i hizmete açacağız. Aykan Otelcilik olarak her yıl yüzde 95’i İngiliz olmak üzere yaklaşık 10 bin turist ağırlıyoruz.”


THE TIMES’TAN ÖDÜL ALDI


Aslan Uslu’nun tamamen butik konseptte hizmet veren otellerinden Kaş Peninsula Gardens, ünlü İngiliz gazetesi The Times tarafından “Akdeniz’deki cn iyi 20 otelden biri” ilan edilmiş. Peninsula Gardens, Türkiye’de ise en güzel dört otel arasında gösterilmiş…


Para Dergisi/Esin Çetinel


Geri Dön