ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.
ASO’nun her sene geleneksel olarak gerçekleştirdiği Büyükelçilikler Resepsiyonu’nun 12’ncisi Etnoğrafya Müzesi’nde düzenlendi. Resepsiyona çok sayıda büyükelçiyle beraber 100’den fazla ülkenin temsilcisi, siyaset, iş ve bürokrasi dünyasından isimler katılım sağladı.
Resepsiyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, bu davetlerde iş birliklerinin geliştiğini ifade etti. Dünya ekonomisinde son derece önemli değişimlerin meydana geldiğini ve yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu söyleyen Ardıç, dost ülkelerle ekonomik ilişkiler kurmanın öneminin arttığının altını çizdi.
Ardıç, “Dünya ekonomisinde devam eden ticaret partneri çeşitleme arayışlarında Türkiye; sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumunun birçok bölgeye yakınlığı ile öne çıkmıştır” şeklinde konuştu. Türkiye’nin yılın ilk sekiz ayında 165 milyar, son bir yılda ise 250 milyar doları aşarak yıllık bazdaki ihracat hedefine ağustosta ulaştığına vurgu yapan ASO Başkanı Ardıç, “Türkiye, bölgesel ve global bir üretim üssü olabilecek potansiyele sahiptir” dedi.
“GÜMRÜK BİRLİĞİ MODERNİZASYONU ÖNEMLİ”
Gümrük Birliği'nin modernizasyonu ve bu kapsamda devam eden müzakerelerin, Türkiye’nin en büyük ticaret partneri olan Avrupa Birliği (AB) ile ticaret ve yatırım potansiyelini artırması ve hâlihazırda birtakım pürüzlerin sona erdirilmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Ardıç, "Gümrük Birliği’nin bugünün koşullarında çeşitli sorunları bulunmaktadır. Bunlar; yapısal, uygulamaya ve kapsamı ile ilgili sorunlardır. Yapısal problemler danışma ve ihtilafların çözümü mekanizmasının işlevsizliklerini kapsamaktadır” şeklinde konuştu.
‘’SANAYİCİLERİMİZ VİZE ALAMIYOR”
Gümrük Birliği’nin uygulanması ile ilgili problemlerin esasında Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yönelik olumsuz uygulamaları sonucunda ortaya çıkan vize ve taşıma kotaları sorunu olduğunu ifade eden Ardıç, “Malların serbest dolaşımı için karşılıklı imza atıyoruz. Malları serbest dolaştırıyoruz. Fakat bunları üreten sanayicilerimiz, sınırda bekletiliyor, vize alamıyor. Ürünlerini fuarlarda bile sergileyemiyor” değerlendirmelerinde bulundu.
Satışı durdurulmuştu! AB’den iPhone 12 açıklaması geldi! iPhone 12 kullanıcıları hemen baksın!
Adra GYO’nun halka arz tarihi resmen açıklandı! Kaç lot verecek?