27 / 04 / 2024

Satışı durdurulmuştu! AB’den iPhone 12 açıklaması geldi! iPhone 12 kullanıcıları hemen baksın!

Satışı durdurulmuştu! AB’den iPhone 12 açıklaması geldi! iPhone 12 kullanıcıları hemen baksın!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’ndan iPhone 12 satışının yasağına ilişkin açıklama geldi. Komisyon, Fransa'nın iPhone 12 satış yasağı kararına ilişkin Komisyon'a ve üye ülkelere bilgi verdiğini, üye ülkelerin de bu kısıtlamayı incelemek amacıyla 3 ay süresi olduğunu ifade etti.



AB Komisyonu Sözcüsü Sonya Gospodinova, Brüksel'de gerçekleştirilen günlük basın toplantısında Fransa'nın Apple iPhone 12 modelinin satışını durdurma kararına ilişkin AB'de yürütülecek sürece yönelik birtakım açıklamalarda bulundu.

"Dün Fransız yetkililer, iPhone 12'nin Fransa'daki satışlarını kısıtlamak amacıyla aldıkları tedbirler hususunda Komisyon'a ve diğer üye ülkelere bilgi verdi” şeklinde konuşan Gospodinova, bu bildirimin AB'nin radyo ekipmanı cihazlarına yönelik direktifinde ifade edilen ve Tek Pazar'da geçerli olan bir yükümlülük esasında yapıldığını söyledi.

 Satışı durdurulmuştu! AB’den iPhone 12 açıklaması geldi! iPhone 12 kullanıcıları hemen baksın!

Birlik kuralları gereğinde bazı ürünlerin dolaşımını kısıtlayacak önlemleri üstlenen veya alan üye ülkenin, bunu diğer üye ülkelere bildirmesi gerektiğini vurgulayan Gospodinova, üye ülkelerin bu kısıtlamaları incelemek ve buna itiraz edip etmemek konusunda 90 günlük süreleri olduğunu kaydetti.

Gospodinova, "Hâlihazırda üye ülkelerin tepkilerini bekliyoruz. Komisyon, bu tepkileri beklerken herhangi bir tedbir almayacak” şeklinde konuştu.

Fransa'da elektronik cihazların yaydığı elektromanyetik dalga miktarını inceleyen kurum, 141 telefon modeli üzerinde gerçekleştirilen kontrollerde iPhone 12'nin Avrupa'da izin verilen radyasyon miktarını geçtiğinin tespit edildiğini paylaşmıştı.

Avrupa'da bir telefon cepte veya elde tutulduğu zaman, 4W/kg radyasyon miktarına sahip olması zorunluluğu varken, bu miktarın iPhone 12 model telefonda 5,74 W/kg olduğu ortaya çıkmıştı.

 Satışı durdurulmuştu! AB’den iPhone 12 açıklaması geldi! iPhone 12 kullanıcıları hemen baksın!

BELÇİKA İPHONE 12’Yİ İNCELEMEYE ALDI

Öte yandan, Belçika, Fransa'da satışı iptal edilen iPhone 12 model telefonun yaydığı radyasyon miktarı nedeniyle incelemeye alındığını paylaştı.

Belçika Dijitalleşmeden Sorumlu Dışişleri Bakanı Mathieu Michel, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Belçika Posta Hizmetleri ve Telekomünikasyon Enstitüsünden (BIPT), iPhone 12'nin "potansiyel tehlikesini" analiz etmesini istediğini ifade etti.

Apple grubu başta olmak üzere tüm cihazların belli bir takvimde analiz edilmesini istediğini belirten Michel, cihazların yaydığı elektromanyetik dalgaların yürürlükteki Avrupa Birliği (AB) mevzuatına göre incelenmesini ve düzeltici tedbirlerin önerilmesini talep ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Öğrencilere 1.500 TL destek müjdesi! Başvuruyu yapan parayı kapacak!  

BİM mob temizlik seti 109 TL’ye, banyo seti 199 TL’ye, paslanmaz çelik mutfak gereçleri 49 TL’ye düştü!

Adra GYO’nun halka arz tarihi resmen açıklandı! Kaç lot verecek?


Geri Dön