28 / 04 / 2024

Adra GYO’nun halka arz tarihi resmen açıklandı! Kaç lot verecek?

Adra GYO’nun halka arz tarihi resmen açıklandı! Kaç lot verecek?

SPK’nın onay vermesi ile gündeme gelen Adra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin halka arzı büyük bir merakla bekleniyor. Yatırımcılar, Adra GYO’nun halka arz tarihini ve kaç lot verdiğini araştırıyor. İşte detaylar...



Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Adra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz talep toplama tarihleri yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Adra GYO halka arzında ilave satış ya da mevcut ortak pay satışı gerçekleşmeyecek. Adra GYO halka arzı Garanti Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından yapılacak.

Adra GYO’nun halka arz tarihi resmen açıklandı! Kaç lot verecek?

ADRA HALKA ARZ TARİHİ

Adra GYP, halka arz vasıtasıyla 220 milyon TL olan mevcut sermayesini 73 milyon 700 bin TL artırarak 293 milyon 700 bin TL'ye çıkaracak.

Halka arz tarihi ise 14 Eylül-15 Eylül 2023 olarak belirlendi. Halka arz için talep toplama süresi ise iki gün olmasına karar verildi. Ayrıca, Adra GYO hissesi 22,66 TL'den halka arz olacak.

BORSA KODU

Adra GYO hissesinin sembolü "ADGYO" olacak.

Adra GYO halka arzının büyüklüğü 1,6 milyar TL olarak paylaşıldı.

AÇIKLIK ORANI

Adra GYO'nun halka arz açıklık oranı yüzde 25,09 oldu. Aynı zamanda, toplamda 73,7 milyon adet lot dağıtılacak.

Adra GYO’nun halka arz tarihi resmen açıklandı! Kaç lot verecek?

BORSADA HALKA ARZ ÇILGINLIĞI

Öte yandan, Borsa İstanbul’da son zamanlarda halka arz çılgınlığı yaşanıyor. 2023’te şu ana kadar halka açılan şirket sayısı 36 olurken 54 şirket sırada bekliyor. Halka arzlara katılmak isteyen yatırımcıların yoğun talebiyle beraber borsada yatırımcı sayısı da rekor kırıyor.

UZMANLAR YATIRIMCILARI UYARIYOR

Geçen sene toplamda 41 şirketin halka arz olduğu Borsa İstanbul’da 2023’te 8 buçuk aylık zamanda 36 şirket halka arz oldu. Bu sayede, işlem gören toplam şirket sayısı 628’e çıktı. Halka arzlara yatırımcı ilgisi de hızlı bir şekilde yükseliyor. Halka arzların etkisi ile beraber Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı 7 milyon kişiyi geçerek rekor kırdı.

NTV’nin haberine göre, geçtiğimiz aydan bugüne kadar 1 milyon 158 bin yatırımcı borsaya katıldı. Halka arz olan şirketler, işleme açıldığı gün itibarıyla uzun bir zaman boyunca tavan fiyattan işlem görüyor. Diğer taraftan, uzmanlar ise yatırımcıları agresif fiyat hareketlerine karşı uyarıyor. Şirketlerce halka arzın seçilmesinin sebebini alternatif bir finans kaynağı olarak değerlendirilmesi olduğunu söyleyen Aracı Kurum Araştırma Müdürü Onurcan Bal, “Son zamanlarda halka arz hem şirket hem yatırımcılar için öne çıkıyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Öğrencilere 1.500 TL destek müjdesi! Başvuruyu yapan parayı kapacak!  

KKM’den çıkana bankalardan yüzde 52 faiz! KKM’de parası olanlar hemen baksın!

KKM’de parası olanlara müjde! KKM’den çıkarken de kazanacaksınız!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön