09 / 05 / 2024

KKM’de parası olanlara müjde! KKM’den çıkarken de kazanacaksınız!

KKM’de parası olanlara müjde! KKM’den çıkarken de kazanacaksınız!

Bankalar son 15 günde 60 milyar lira düşüş gösteren KKM'den çıkışları hızlandırmak için kolları sıvadı. Bankacılık kaynakları, yeni KKM başvurusunun durma noktasına geldiğini, bazı bankaların yeni KKM kabul etmediğini belirtiyor. Bankalar hesabını kapatanlara yüzde 45’e varan faiz oranları veriyor.



Bankalar Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarından çıkış sürecine hız vermek amacıyla harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in aşamalı olarak KKM’den çıkılacağını açıklamasından sonra gözler bankalara çevrildi. Kamu bankaları genellikle politika faizinin 3 puan üstünü yani yüzde 28 faiz verirken pek çok özel banka KKM’de yeni girişi kapattı. Bankacılık kaynakları KKM’den çıkışın yüzde 20 seviyelerini aştığını, yüzde 70 seviyelerine yakın bir yenileme oranı olduğunu ve yüzde 8-9 bandında da KKM’den TL’ye dönüş olduğunu ifade ediyor.

 KKM’de parası olanlara müjde! KKM’den çıkarken de kazanacaksınız!

BANKALAR KKM’DEN DÖNÜŞ İÇİN FAİZLERİ ARTIRDI

Dünya gazetesinden Birol Bozkurt’un haberine göre, kamu bankaları TL mevduat faizlerinde yüzde 37-38 oranında faiz teklif ederken KKM’den dönen TL mevduatlarda ise faiz oranı yüzde 43 seviyesine kadar tırmanıyor. TL mevduat faizlerinin yüzde 33 seviyelerinden başladığı özel bankaların bir bölümü yeni KKM girişlerini sona erdirdi. Özel bankalarda KKM’den TL’ye dönen mevduatlar için faiz oranları ise yüzde 45 seviyesine kadar tırmanıyor. Bu kapsamda, ufak bir hesaplama yapıldığında yüzde 33 faiz uygulanan 1 milyon TL’lik bir TL mevduat sahibi 3 aylık vadeyi tercih ettiği zaman aylık 29 bin TL para alırken, KKM’den çıkış yaparak TL mevduata parasını yatıran ve 3 aylık vadeyi seçen mudi 1 milyon TL’sine karşılık aylık yaklaşık 38 bin TL alacak. Uzmanlar KKM’ye girerken kazanan kişilerin çıkarken de kazanmayı sürdürdüğünü vurguluyor.

 KKM’de parası olanlara müjde! KKM’den çıkarken de kazanacaksınız!

KKM’DEN ÇIKIŞLAR YÜZDE 20’Yİ AŞTI

Bankacılık kaynakları KKM hesaplarından çıkanların oranı yüzde 20’yi geçerken, çıkan paranın önemli bir kısmının döviz, altın ve hisse yatırımına gittiğini belirtiyor. Kaynaklar KKM hesaplarından TL’ye dönüşün yüzde 8-9 seviyelerinde kaldığını halen büyük bir kısmının yani yüzde 70 bandında bir oranın KKM’de kalmayı sürdürdüğüne dikkat çekiyor.

Kredi kartlarıyla ilgili alınacak önlemler belli oldu! Detaylar peş peşe açıklandı! İşte atılacak adımlar...

Son dakika! iPhone 12’nin satışı yasaklandı! İşte nedeni...

İkinci el konut fiyatlarında spekülasyona 349 bin TL ceza!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön