28 / 04 / 2024

Tek evi olanlara müjde! Tek evi olan tapu sahipleri 2.953 Türk Lirası para iadesi alacak

Tek evi olanlara müjde! Tek evi olan tapu sahipleri 2.953 Türk Lirası para iadesi alacak

81 il geneli kapsamında son dakika duyurusu yapıldı. Buna göre, teki evi olanlara müjde bu listede adı soyadı yazan vatandaşlar geriye dönük 5 senelik para iadesi alabilecekler. İşte haberin ayrıntıları...



Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren konu hakkında açıklama yapıldı. 10 gün içerisinde belediyeye gitmeleri gerekiyor. Tek evi olan tapu sahipleri 2.953 TL para iadesi alabilecekler. Tek ev sahibi olan tapu sahipleri için tüm Türkiye genelinde geçerli olan son dakika duyurusu gerçekleşti.

Buna göre; milyonlarca tapu sahibi için emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi tüm hızı ile devam ederken aslında emlak vergisi muafiyeti hakkı olan fakat bu haktan haberdar olmadığı için ödeme yapan kişilere KDK tarafından açıklanan emsal karar kapsamında para iadesi yolu açıldı. Geriye dönük 5 senelik para iadesi yapılacak olan kişiler de belli oldu.

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ?

usakgundem.com'da yer alan haber kapsamında; Ülkemizde emlak vergisi için tek evi olan kişilere sahip oldukları evin 200 metrekare büyüklüğü aşmaması durumu ile muafiyet hakkı verilmekte olup bu şartlar altında emekliler, ev hanımları, işsiz kişiler, şehidin dul eşi ve yetimleri ile engelli bireyler hiçbir geliri olmaması şartı ile bu haktan faydalanabilmektedir.

FAZLA ÖDENEN EMLAK VERGİSİNİN İADESİ DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR?

..... BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI'NA 

..... kimlik numarası emlak vergisi mükellefiniz olmakla beraber emekli / ev hanımı / işsiz/ engelli / şehit yakını olmam neden ile emlak vergisi muafiyeti hakkım bulunmakta olup geriye dönük 5 senelik emlak vergisi ödeme tutarımın tarafına iadesini rica ederim. 

2023 EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ!

KDK tarafından açıklanan emsal karar kapsamında da tek evi olması ve emlak vergisi muafiyeti hakkına sahip olmasına rağmen vergi ödemesi yapan kişilere para iadesi yapılmaktadır. Ödeme yapmış olduğunuz belediyeye tapunuz ile giderek emlak vergisinde zaman aşımı nedeniyle en fazla geriye dönük 5 senelik para iadesi talep edebilmektedir. Bu durumda, belediye söz konusu rakamı geri ödemekle yükümlü olmaktadır. Böylece, Kamu Denetçiliği Kurumu KDK tarafından alınan kararda bu konuda emsal karar olarak gösterilebilmektedir.

Tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

Tek evi olan emeklilere emlak vergisi muafiyeti!

Tek konutu olan emekliler vergi ödemeyecek!

 


Geri Dön