29 / 04 / 2024

Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama başladı!

Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama başladı!

Artaş Holding’in, AVM, rezidans, ticari üniteler, satışa hazır konut projeleri ve süren konut projeleri olmak üzere, düzenli kira getirili ve çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olan iştiraki Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama resmen başladı.



Avrupakent GYO'da talep toplama başladı. Konu ile ilgil iolarak verilen detaylara göre Avrupakent GYO'nun halka arzı, AVPGY kodu ile Ak Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından 15 Aralık tarihine kadar yapılacak. Avrupakent GYO'nun hisse fiyatı da 55,08 lira olarak belirlendi.

Halka arz edilecek olan hisselerin yüzde 78,5'lik bölümü yurt içi bireysel yatırımcıya, yüzde 20’lik bölümü  yurt içi kurumsal yatırımcıya, yüzde 1,5'i de grup çalışanlarına ayrılırken, halka arz büyüklüğünün yaklaşık 5,5 milyar lira şeklinde olması bekleniyor.

Şirketin halka arzı sebebiyle gerçekleştirilen toplantıda konuşan Artaş Holding ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Avrupakent GYO’nun yaklaşık 20 milyar Türk Lirası değerinde çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olduğunu kaydederek, şirketin portföyüne değer katacak tüm potansiyelleri değerlendirmeye devam edeceklerini, büyümelerini ivmelendirerek yatırımcıların da ortak olacağı karlılıklarını daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini dile getirdi.

Avrupakent GYO nun halka arzında talep toplama başladı!

HİÇBİR FİNANSAL BORCU YOK


Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Süleyman Çetinsaya, Artaş Holding olarak gayrimenkul, perakende, turizm ve sanayi sektörlerinde yaklaşık yarım yüzyıllık bir geçmişe sahip olduklarını kaydederek, "Yolculuğumuza, bulunduğumuz her sektörde lider, en karlı ve her zaman yatırımcılarına en çok kazandıran şirket olma kararlılığıyla devam ediyoruz." diye konuştu.

Açıklamasında köklü geçmişlerinden almış olduklarıgüçle, Avrupakent GYO markalarıyla 2010 yılında "farklı bir GYO" olmak için yola çıktıklarını dile getiren Çetinsaya, şöyle konuştu: "Projelerimiz her zaman, yükseldikleri bölgelere değer kazandıran imza işler oldu. Bugün Avrupakent GYO olarak, 2022 yılında 2,4 milyar TL, 2023 yılının ilk yarısında 1 milyar TL'nin üzerinde ciro üreten bir şirketiz. Avrupakent GYO’nun hiçbir finansal borcu yok. Esas sözleşmemizde dağıtılabilir karımızın yüzde 50'lik bölümünü her sene temettü olarak dağıtmayı taahhüt ediyoruz. Avrupakent GYO olarak, her geçen gün büyütmekte olduğumuz portföyümüz ile yatırımcılarımıza dağıtacağımız temettü miktarını da artırmayı hedefliyoruz."

Avrupakent GYO nun halka arzında talep toplama başladı!

SENEDE 3 DEFA TEMETTÜ DAĞITMA ŞARTIMIZI ŞİRKET STATÜSÜNDE BELİRTTİK


Süleyman Çetinsaya, söz konusu halka arza ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupakent GYO'nun diğer GYO'lardan farklı olarak esas sözleşmelerinde dağıtılabilir karlarının yüzde 50'lik bölümünü her yıl temettü olarak dağıtmayı taahhüt ettiklerini dile getirdi.

Açıklamasında gelirlerini yatırımcılar ile buluşturmak istediklerini ifade eden Süleyman Çetinsaya, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Gayrimenkul yatırım ortaklığının en önemli özelliği halka kazandırmaktır. Senede 3 defa temettü dağıtma şartımızı şirket statüsünde belirttik. Şirketimizin zaten borcu yok. Bu anlamda borçsuz bir şirketi de halka açıyoruz. içerisinde mal varlıkları ile yaklaşık olarak 1.200'e yakın bağımsız bölüm ve kontrat içeren bir şirketiz. İleriye dönük, tamamen kira gelirleriyle bu gayrimenkul yatırım ortaklığını daha da büyütmek ve portföyü de geliştirmek istiyoruz."

 

Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

Yılan hikayesine dönen İnciraltı yeniden askıda! 


Geri Dön