27 / 04 / 2024

Kuzu Grup GYO'nun halka arzına 5.6 kat talep geldi! 29 Ağustos'ta borsada işlem görmeye başlayacak!

Kuzu Grup GYO'nun halka arzına 5.6 kat talep geldi! 29 Ağustos'ta borsada işlem görmeye başlayacak!

Kuzu Grup GYO’nun halka arzı başarıyla gerçekleştirildi ve 5.6 kat talep geldiği açıklandı. İşte ayrıntılar...



Gayrimenkul geliştirme ve turizm yatırımlarında lider oyuncu olma hedefiyle yola çıkan Kuzu Grup GYO’nun halka arzı başarıyla gerçekleştirildi. 

Tera Yatırım konsorsiyum liderliğindeki halka arz kapsamında 21-22-23 Ağustos tarihlerinde talep toplamalar yapıldı, halka arza 5.6 kat talep geldiği belirtildi. Şirket, 29 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek olan gong töreniyle beraber Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak.

Kuzu Grup GYO nun halka arzına 5.6 kat talep geldi! 29 Ağustos ta borsada işlem görmeye başlayacak!

Kuzu Grup GYO, ‘KZGYO’ koduyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görecek. Hisselerinin işlem görmeye başlamasının ardından Kuzu Grup GYO, Kuzu Grubu’nun sermaye piyasalarına halka açılan ilk şirketi olma özelliğine sahip olacak. 

Şirketin çıkarılmış sermayesinin 175 milyon liradan 200 milyon liraya yükseltilmesi sebebiyle ihraç edilen 25 milyon TL nominal değerli 25 milyon adet B grubu pay ile ortak satış kapsamında 25 milyon TL nominal değerli 25 milyon adet B grubu pay olmak üzere toplam 50 milyon TL nominal değerli 50 milyon adet B grubu pay halka arz edildi. 

Halka arz sonuçlarına göre, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla halka arz edilen 50 milyon TL nominal değerli payların 5.6 katına denk gelen 280.244.019 TL nominal değerli talep geldiği belirtildi. 

Halka arzda, Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 5.7 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 9.1 katı ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 2.6 katı talep alındığı açıklandı. 

Bu çerçevede, Yurt İçi Bireysel Yatırımcılardan 2.114.770, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılardan 139, Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılardan 13 başvuru geldi. Payların yüzde 55’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 25’i ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara dağıtıldığı ifade edildi. Şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 25 olarak belirlendi. 

Kuzu Grup GYO nun halka arzına 5.6 kat talep geldi! 29 Ağustos ta borsada işlem görmeye başlayacak!

Yatırımcıların yoğun ilgisinden dolayı büyük mutluluk duyduklarına dikkat çeken Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özen Kuzu, halka arz sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Özen Kuzu, "Kuzu Grubu’nun 80 yıllık yolculuğunda önemli bir kilometre taşını daha gerçekleştirerek, Kuzu Grup GYO ile sermaye piyasalarına adım atıyoruz. Halka arzımızı başarıyla sonuçlandırdığımız ve yatırımcılardan büyük ilgi gördüğümüz için oldukça gururluyuz. Şirketimize inanan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz. Bundan sonraki süreçte yatırımcılarımızdan aldığımız destekle büyümemizi sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu ve nitelikli turizm yatırımlarına sahip olan Kuzu Grup GYO'nun, net aktif değeri açısından sektörün önde gelen oyuncusu olma vizyonu ile güvenilir bir yatırımcı ve sektörde lider bir kuruluş olma hedefine hızla ilerlediğine dikkat çekti. 

Bu halka arzdan elde edilecek kaynakların, iki temel alan için kullanılacağı belirtildi. Bunlardan ilki şirketin portföyünde yer alan bulunan JW Marriot İstanbul Marmara Sea’nin yatırımını hayata geçirmek için kullandığı dış kaynakların geri ödenmesinde; ikincisi de şirketin yine turizm sektöründe orta uzun vadede planlamakta olduğu yeni yatırımların devreye alınmasında kullanılacak. 

Şirket paylarının halka arzı ile şirketin finansal olarak özkaynak yapısının güçlendirilmesi, yönetsel açıda, kurumsal yönetim ve şeffaflık ilkelerinin daha güçlü uygulanmasının amaçlandığı belirtildi. 

Aynı zamanda halka arz, kurumsal kimliğinin güçlendirilmesi, marka bilinirliği ve tanınırlığının pekiştirilmesine de destek sağlayacak. 

TOKİ'den o ile 962 yeni konut ve 12 dükkanlı ticaret merkezi geliyor! 876.2 milyon TL'ye mal olacak! 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan olası İstanbul depremi açıklaması: Tahliye planı hazır!

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!


Geri Dön