27 / 04 / 2024

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan olası İstanbul depremi açıklaması: Tahliye planı hazır!

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan olası İstanbul depremi açıklaması: Tahliye planı hazır!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olası İstanbul depreminde tahliye planlarının hazır olduğunu açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olası İstanbul depremi için hazırlıklarına devamettiklerini belirterek tahliye kararının hazır olduğunu açıkladı. Bu kapsamda başta köprüler olmak üzere güçlendirme çalışması yaptıklarını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gazete ve televizyonların  Ankara  temsilcileri ve haber müdürleriyle TCDD Genel Müdürlüğü'nde bir araay geldi. İstanbul'da olası bir deprem için bakanlığın yürüttüğü çalışmaları anlatan Bakan Uraloğlu yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu ndan olası İstanbul depremi açıklaması: Tahliye planı hazır!

İSTANBUL'DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

İstanbul'da 15 Temmuz Köprüsü'nün askı halatlarını yenilediklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, çalışmalarına atih Sultan Mehmet Köprüsü'nde devam ettiklerini açıkladı.

Köprüler için  askı hatlarını yenilediklerini ve bunların rutin kontrollerini yaptıklarını belirten Bakan Uraloğlu ''Özellikle otoyollar üzerindeki viyadüklerin deprem güçlendirmelerini yapıyoruz. Köprüden geçerken dikkat edin, hemen o kirişlerin altına böyle ilave çelik plakalar koyulmuştur, eğer orada kiriş düşerse tamamen devre dışı kalmasın, onun üzerine düşsün diye. Dolayısıyla bu tespitleri yaptık ve devam ediyoruz, şu anda da bu anlamda İstanbul'da devam eden bir çalışma var." ifadelerini kullandı.

TAHLİYE PLANI HAZIR!

Bakan Uraloğlu stanbul'da tahliye planları üzerine de değerlendirme yaparak şu ifadeleri kullandı: ''Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul'un aort damarı gibi. Biz Kınalı-Malkara dediğimiz Çanakkale istikametinden tahliye ve acil yardımı sağlamış olacağız. Aynı şekilde Osman Gazi Köprüsü'nden ve Kuzey Marmara Otoyolu'ndan da sağlayacağız. İstanbul'da bir tahliye planımız var." dedi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu ndan olası İstanbul depremi açıklaması: Tahliye planı hazır!

YAPILAR DEPREM YÖNETMELİĞİNE GÖRE YAPILIYOR!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde bakanlığın bütün birimlerinin bölgede çalışmalarına devam ettiğini belirten Uraloğlu tüm yapıların Deprem Yönetmeliği'ne göre yapıldığnı belirtti. Uraloğlu, önceki yapıları da Deprem Yönetmeliği'ne düzeltildiğini açıkladı.

Sirkeci-Kazlıçeşme hattı yıl sonuna kadar açılacak! Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem projesinde hangi duraklar var? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Konyalılara müjdeyi verdi! KonyaRay'da hat sayısını 4'e çıkartacağız

Geri Dön