29 / 04 / 2024

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: 4 ekolojik köprü yapım çalışmaları devam ediyor!

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: 4 ekolojik köprü yapım çalışmaları devam ediyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ekolojik köprünün de yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kara yolu ve demir yolu olmak üzere 8 ekolojik köprü hayata geçirdiklerini, 4 ekolojik köprünün de yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında, bu köprülerin ekolojik dengenin korunması için özellikle yaban hayvanlarının güvenli geçişlerini sağlamak açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Söz konusu projelerle çevre dostu yaklaşımla yeşil bölgelerin tahribatının önüne geçildiğini, trafik akışının düzenlenmesi ile emisyon azaltımına katkı sunduklarını kaydeden Uraloğlu, otoyolu projelerinde yapım çalışmaları başlamadan önce çevreye uyumlu bir şekilde tasarlanarak ekolojik alt ve üst geçitler projelendirildiği bilgisini verdi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: 4 ekolojik köprü yapım çalışmaları devam ediyor!

Uraloğlu, "Bu sayede yaban hayvanlarının geçişleri ve habitat koridorları da korunmuş oluyor." değerlendirmesini yaptı.

Uraloğlu, bugüne kadar kara yolu ve demir yolu olmak üzere toplamda 8 ekolojik köprü inşa ettiklerini, İzmir-Çeşme, İstanbul-İzmir otoyollarında ikişer, Malkara-Çanakkale, Kuzey Marmara, Tarsus-Pozantı otoyollarında birer, Ankara-Eskişehir Hızlı Tren Hattında da bir ekolojik köprü olduğunu aktardı.

Ekolojik köprü sayılarını artıracaklarını belirten Uraloğlu, bu köprülerin Kanada, Almanya,  ABD, Singapur ve Avustralya gibi ülkelerde de oldukça yaygın olduğu bilgisini paylaştı.

"Bizim amacımız da bu dünyayı birlikte paylaştığımız yaban hayvanlarının da yaşamını koruyup, kollamak" diye belirten Uraloğlu, şu anda 4 ekolojik köprünün yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İzmir-Çeşme otoyolu üzerinde bir, Halkalı-Eskişehir Hızlı Tren Projesi kapsamında 3 ekolojik köprünün yapımının devam ettiğini aktaran Uraloğlu "Aydın-Denizli otoyolu üzerinde de yapımı planlanan köprü var. Ayrıca, Tarsus-Pozantı otoyolu projesinde Türkiye'de ilk yaban hayatı köprüsü olan "Orman Ekosistem Köprüsü" inşa edildi diye ekledi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: 4 ekolojik köprü yapım çalışmaları devam ediyor!

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Depremin yıktığı şehirlerimizi altyapısı ve üstyapıyla daha görkemli, daha dayanıklı, daha ferah bir şekilde inşa ediyoruz." dedi.

11 ilde büyük yıkıma neden olan ve 14 milyon insanın doğrudan etkilendiği depremin ilk gününden itibaren bölgede olduklarını aktaran Uraloğlu, her geçen gün daha da güçlenerek çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini anlattı.

Konut kiralarındaki yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getirdi!

Tesla’nın rekor indirimi otomotiv piyasasını alevlendirdi!

Ömer Gecek Termal Otel için start verildi! Afyonkarahisar'a 100 odalı yeni otel geliyor!


Geri Dön