29 / 04 / 2024

Tesla’nın rekor indirimi otomotiv piyasasını alevlendirdi!

Tesla’nın rekor indirimi otomotiv piyasasını alevlendirdi!

Elektrikli araç devi,  bazı modelleri için Çin'de yeniden indirime gitti. Bu kapsamda yeni bir fiyat savaşı yaşanacağı endişeleri otomobil hisselerinin gerilemesine sebep oldu.



Otomobil üreticisi Tesla, bazı modelleri için Çin'de yeniden indirime gitti. Bu kapsamda yeni bir fiyat savaşı yaşanacağı endişeleri otomobil hisselerinin gerilemesine sebep oldu.

Tesla, geçtiğimiz aylarda zam üstüne zam yaparak gündeme gelmişti ancak bu kez şaşırttı. Şirket, yaptığı bir açıklamada Model Y’nin uzun menzilli ve performans versiyonları için Çin’de fiyat indirimine gittiğini kaydetti.

Tesla, Çin'de bazı modelleri için yeniden indirime gitti. Şirketin kararı duyurmasından sonra yeni bir fiyat savaşı yaşanacağı endişeleri otomobil hisselerinin gerilemesine sebep oldu.

HİSSELERDE GERİLEME

Bloomberght'de yer alan habere göre, Tesla Çin’de tekrardan fiyat indirimine gitti. İndirim hamlesinin düşme belirtileri gösteren fiyat savaşını tekrar alevlendireceğine ilişkin endişeler otomobil hisselerinin düşmesine neden oldu.

Elektrikli araç devi, Pazartesi günü sosyal medya platformu Weibo hesabından yaptığı açıklamada Model Y spor aracının fiyatını 14 bin yuan (1.900 dolar) düşürerek uzun menzilli versiyonunu 299 bin 900 (41 bin 460 dolar) ve performans versiyonunu 349 bin 900 yuana indirdiğini belirtti.

Öte yandna buna ek olarak Model 3 arkadan çekişli araçlar için 8 bin yuanlık bir sigorta sübvansiyonu da önümüzdeki ayın sonuna kadar uzatıldı.

İndirimler, geçen hafta fiyatlarını 37 bin yuana kadar indiren Geely Automobile Holdings’in Zeekr markasının indirimlerinden sonra geldi. 

Zhejiang Leapmotor firması da ay başında 20 bin yuanı bulan indirimler yapmıştı.

ABD'YE GÖRE YÜZDE 50 DAHA UCUZ

Tesla, 2022 yılında yaptığı ilk indirimlerle fiyat savaşını tetiklemiş ve bu durumda Ocak’ta Çin’de yerel olarak üretilen Tesla araçlarının geçtiğimiz seneye göre yüzde 14 daha ucuza ve bazı durumlarda ABD ve Avrupa’dakinden neredeyse yüzde 50 daha uygun fiyata getiren bir bedelle satışa sunulmasıyla sonuçlanmıştı.

Çin'in en çok satan otomobil markası BYD Co., Hong Kong Borsasında yüzde 7,6’ya varan düşüş yaşarken Xpeng Inc. yüzde 6,2, Leapmotor Technologies Ltd. Yüzde 6,4 ve Li Auto yüzde 3,9 düştü.

Tesla'nın bu indiriminin Türkiye'ye yansıtılacağına ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Büyükşehir'de kiradan ucuz 2.554,86 TL'ye konut imkanı!  TOKİ  2+1, 1+1 evleri peş peşe listeledi! İşte detaylar...

My Port Tiny House Yaşam Köyü projesi satışta! Yeni proje

Dora Vadi konut projesinde 24 aya varan vade ve taksit imkanı!

 


Geri Dön