27 / 04 / 2024

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'de görüşen Tesla'nın sahibi Elon Musk ile ilgili dikkat çeken bir gelişme ortaya atıldı. Musk'ın Türkiye'den arsa alacağı iddia ediliyor.

Tesla’nın 8. fabrikasını nerede kuracağı tüm dünyada merak konusu oldu. Elon Musk konu ile ilgili net bir açıklama da bulunmazken, yatırım konusunda Suudi Arabistan, Hindistan ve Türkiye yarışıyor.

Türkiye Gazetesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine göre, hem yabancı basın hem de Türkiye’deki otomotiv piyasasından bu konuyla hakkında olumlu haberler geliyor.

Elon Musk’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD’deki Türkevi’nde yaptığı görüşmede konuyu netleştirdiği fakat yatırım teşviki konusunda Türkiye’den bazı talepleri olduğu konuşuluyor. Bakanlık birimlerinin de Tesla yatırımı için özel bir teşvik paketi üzerinde çalıştığı ifade ediliyor.

Elon Musk, Türkiye den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye de mi kurulacak?

Dünya devi Tesla’nın Türkiye’deki fabrika arazisi de hazır bulunuyor. 3 sene önce Volkswagen’in yatırımdan son anda vazgeçtiği ve onları için tahsis edilen Manisa’daki dev arazi Tesla’ya devredilecek.

Tesla’nın New York, Teksas, Nevada, Kaliforniya, Çin ve Almanya’da da birer tane olmak üzere toplam altı fabrikası bulunuyor.

Meksika’daki 7’inci fabrikanın inşaatı ise devam ediyor. Dünya devinin 8. fabrika yatırım kararını bu sene sonuna kadar açıklaması bekleniyor.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Elon Musk geçtiğimiz günlerde görüştü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya platformu X’te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elon Musk ile görüşmesine yönelik paylaşım yaptı.

Paylaşımında, Türkiye'nin teknoloji öncülerinin ilgi odağı olmayı sürdürdüğüne dikkat çeken Kacır, Türkevi'ndeki programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Musk'ı Türkiye'de yatırıma davet ettiğini ifade etti.

Kacır, Erdoğan'ın "Togg ile Türkiye'nin elektrikli araç üretimini başlattığını, Tesla'nın Avrupa'daki iki, dünyadaki yedinci fabrikasını Türkiye'de kurması için destek vermeye hazır olduğunu" belirttiğini kaydederek, "Elon Musk, mevcutta çok sayıda Türk tedarikçi firmanın Tesla ile iş birliği içerisinde olduğunu, Türkiye'nin Tesla yatırımı için en önemli adaylar arasında olacağını belirtti” dedi.

Dul ve yetim maaşı alanlara da 5 bin TL ikramiye verilecek mi? Dul ve yetim aylıklarında son dakika şoku! 

SSK, Bağ-Kurlulara en düşük 7.500+5.000 TL verilecek: 29 Ekim 5 bin lira ikramiye hesaplara ne zaman yatacak? 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatınız gasp ediliyor olabilir! İşverenlerden akılalmaz oyun!


Geri Dön