01 / 05 / 2024

SSK, Bağ-Kurlulara en düşük 7.500+5.000 TL verilecek: 29 Ekim 5 bin lira ikramiye hesaplara ne zaman yatacak? 

SSK, Bağ-Kurlulara en düşük 7.500+5.000 TL verilecek: 29 Ekim 5 bin lira ikramiye hesaplara ne zaman yatacak? 

Emeklilere ikramiye müjdesi geldi. Bu kapsamda emekli vatandaşlar maaşlarına ek 5 bin lira ödeme alacak. Peki, 5 bin lira ikramiye ne zaman verilecek? 29 Ekim ikramiyesi hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...



Emeklilere son dakika müjdesini dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Erdoğan bir kereye mahsus emekli vatandaşlara 5 bin lira 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verileceğini duyurdu. 

Erdoğan'ın açıklamasından sonra emekli maaş zammı ve Kabine Toplantısı kararları en sık aratılanlar arasında yer aldı. Milyonlarca memur ve emekli vatandaşlar yeni zamlı maaşları araştırmaya başladı. Kabine Toplantısı'nda emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, 7 bin 500 Türk Lirası alan emekliye ek zam, seyyanen zam ve refah payı konuları masaya yatırıldı.

Bu sebeple emeklilere zamlı maaş ödemelerinin ne zaman yapılacağı, yeni emekli maaşları ve alınan kararlar için gözler toplantı sonrasına döndü. SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı milyonlarca emekli tarafından sorgulanmaya devam ediyor. 

SSK, Bağ-Kurlulara en düşük 7.500+5.000 TL verilecek: 29 Ekim 5 bin lira ikramiye hesaplara ne zaman yatacak? 

SON DAKİKA EMEKLİYE 5 BİN LİRA ÖDEME YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonra yaptığı açıklama sonrası emeklileri rahatlatacak yeni bir karar aldığını ifade etti. Buna göre tüm emekliere bir defaya mahsus 5 bin Türk Lirası ödeme yapılacak. Bu uygulamamanın maliyetinin 61 milyar Türk Lirası olduğu açıklandı.

EMEKLİ 29 EKİM İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESABA YATACAK?

Emekliye bir defaya mahsus 5 bin Türk Lirası ödemeleri Kasım ayının ilk haftası hesaplara yatırılacak.

Emekliye ikramiye müjdesini açıklayan Erdoğan "Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5.000 TL ödeme kararı aldık" diye belirtti. Erdoğan, Hem emekli olup hem çalışanları bu düzenlemeden muaf tutacağız diye belirterek, "Ödemeler kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak." dedi.

SSK, Bağ-Kurlulara en düşük 7.500+5.000 TL verilecek: 29 Ekim 5 bin lira ikramiye hesaplara ne zaman yatacak? 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN ARTACAK

Aralık 2022'de 3 bin 500 Türk Lirası olarak uygulanan taban emekli maaşı, Ocak ayında önce 5 bin 500 Türk Lirası ardından Nisan 2023'te 7 bin 500 liraya yükseltildi. Bu 6 aylık dilimde toplam artış yüzde 114'ü geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni emekli zammı düzenlemesi için harekete geçti. En düşük emekli maaşının bütçe çalışmalarının tamamlanmasıyla en geç Kasım ayında yeniden belirlenmesi bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİYE MÜJDE

AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan sıradaki toplantıda memur ve emekliye müjde verileceğini açıkladı:

''Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız.''

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatınız gasp ediliyor olabilir! İşverenlerden akılalmaz oyun!

5 bin lira 100. yıl ikramiyesi kimleri kapsıyor, bu ay yatacak mı? Çalışan emekliye 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi? 


Geri Dön