02 / 05 / 2024

Aspen, elit projelerin mimarlarını Taşkışla'da buluşturdu!

Aspen, elit projelerin mimarlarını Taşkışla'da buluşturdu!

Aspen, bir İ.T.Ü geleneği olan, 28 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen ‘Taşkışla Günü 'nün sponsorluğunu üstlenerek ülkemizin en iyi mimarlarının yetiştiği, Osmanlı imparatorluğunun tüm izlerini taşıyan ve yaşayan tarihimiz olan Taşkışla 'ya olan saygısını



Son elli yıl içerisinde on beş bine ulaşan Taşkışla mezunlarının birçoğu bugün, en elit projelerin mimarlığını üstleniyor. Hayata geçen bu eşsiz projelerin hemen hepsinde Aspen ile işbirliği yapan mimarları Aspen, bu önemli günlerinde yalnız bırakmadı ve geleneksel ‘Taşkışla Günü ' sponsorluğunu üstlendi.


1990 yılında kurulan ‘Taşkışla Eğitim ve Kültür Derneği 'nin buluşma günü, Taşkışla 'da eğitim görmüş İ.T.Ü mezunlarının bir araya geldiği, birbirlerine olan bağlarını kuvvetlendirdiği bir gün olarak her yıl Mayıs 'ın dördüncü cumartesi ‘ne denk gelecek şekilde gerçekleşiyor. Derneğin faaliyetleri arasında, 1846 yılından günümüze uzanan, çağlar boyu Osmanlı İmparatorluğuna sonrada Cumhuriyetimize hizmet eden ve çağımızın en önemli mimarlarının yetiştiği ‘Taşkışla 'yı ayakta tutmak, başarılı Taşkışla öğrencilerine burs vermek bulunuyor.

ASPEN YAPI

Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri çeyrek asırdır hizmet verdiği sektörde en sade haliyle Bölme duvar, asma tavan ve zemin sistemleri üretip, uyguluyor.

Aspen, distribütörlüğünü üstlendiği, dünyanın en önemli asma tavan üreticisi Armstrong ile uluslar arası arenada dev markaların yapılarına hayat veriyor. Ayrıca Aspen, dünyanın birçok noktasında imza attığı havalimanı projeleri ile de tanınıyor.

Aspen 'in çeyrek asırdır hayata geçirdiği, zeminlerinden tavanlarına, bölme duvarlarına kadar iç mimarisini şekillendirdiği projelerden bazıları aşağıdaki gibidir.

Yurt dışında hayata geçen projelerden bazıları ‘Genel Müdürlükler '

Microsoft, Sony (Hollanda), Toshiba, Pfizer, Novartis, Henkel (Rusya), Deutsch Bank (Sidney), Nestle (Finlandiya) …

Havalimanları

Sheremetyevo  (Moskova), Schiphol (Hollanda), Tenerife (Kanarya Adaları), Esenboğa, Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalleri biten projeler. Kiev Havalimanı projesi ise Aspen 'in en yeni projelerinden biri.

Aspen 'in ülkemizde gerçekleştirdiği projelerden bazıları

British American Tobacco, Coca Cola, Novartis, IBM, Mercedes, Philips, Roche, Siemens …


Geri Dön