03 / 05 / 2024

Assan Panel, son 10 yıldır Irak'ta prefabrik talebini karşılıyor!

Assan Panel, son 10 yıldır Irak'ta prefabrik talebini karşılıyor!

Yeniden yapılanma sürecine giren Irak'ta, büyüyen inşaat ve taahhüt sektörüne hizmet veren Assan Panel, 10 yıldır prefabrik çözümlere yönelik talepleri karşılıyor. Bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyor...



Yeniden yapılanma sürecine giren Irak'ta, büyüyen inşaat ve taahhüt sektörüne hizmet veren Assan Panel, 10 yıldır prefabrik çözümlere yönelik talepleri karşılıyor. Yenilikçi çözümlerinin, Irak'ta hem devlet hem de özel sektör tarafından tercih edildiğini belirten Assan Panel İhracat Müdürü Tank Abide, "Bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. Ürdün'de yatırımını tamamladığımız tesisimizin 2012 yılının sonunda üretime başlamasıyla; özellikle Irak'ın güney bölgesine Assan Panel kalitesini daha iyi' şartlarda sunmaya başladık" diye konuştu. 



Düzenli olarak katıldıkları fuarlar ve seminerler ile bölgede öncelikle Türk malı farkındalığını yaratmaya çalıştıklarını anlatan Tarık Abide, "Bu farkındalıkla birlikte Assan marka bilincini de iş ortaklarımıza aktarıyoruz. Assan Panel olarak ilişkilerimizde sürekliliğe önem veriyoruz. Çalışanımızdan, iş ortaklarımıza kadar iletişimde olduğumuz herkesle iş ilişkilerimizde dürüstlük temelinde beraberlik ruhu ve bağlılık geliştiriyoruz. Irak'ta artan talebe paralel, yeni yatırımlar ile etkinliğimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Firmalar kaliteye odaklanmalı" Irak'ta iş yapmak isteyen firmaların kaliteyi düşürmeden, üretimden montaj aşamasına kadar sıfır hata anlayışıyla hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Abide, bu durumdan hem kendilerinin hem de Türk sanayicisinin faydalanacağına dikkat çekti Almanya'dan sonra ihracatta ikinci sırayı alan Irak'ın, Türk firmaları için önemli bir yatırım adresi olduğunu söyleyen Tarık Abide, "Çözüm süreci ve enerji hamleleriyle Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile yeni bir sayfa açıldı. Bu süreçte resmi rakamlara da yansıdığı şekilde özel sektör de çok fazla yol aldı" dedi. 


Irak-Türkiye arasında 1.6 milyon araç trafiğinin yaşandığı Habur Sınır Kapısı'nın ticareti karşılamaya yetmemesi nedeniyle, Aktepe ve Ovaköy Kapılan'nın açılmasına yönelik 2009 yılında imzalanan; ancak henüz ilerleme sağlanamayan anlaşmayı hatırlatan Tarık Abide, "Bu iki yeni sınır kapısı Ortadoğu, Kafkaslar ve Türkiye açısından ülkelerin ticaretine önemli katkılar sağlayacaktır. Her iki bölge için de hareketlilik getirecek olan bu yeni yapılanmalım, mevcut sınır kapılarında yaşanan uzun kuyrukların önüne geçeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 

"Nakliyede sıkıntı var" Bölgede yaşanan karışıklıklara paralel olarak nakliye organizasyonlarında sıkıntıların arttığını vurgulayan Abide, şunları aktardı: "Dönemsel olarak sınır kapılarında yaşanan uzun kuyruklar, nakliye ücretlerini arttırıyor ve ithalat yapan firmaları küstürüyor. Son dönemde artan gümrük tarifeleri, pazara sunulan malzemenin kalitesini direkt olarak etkiledi. Üreticiler artan bu maliyetler karşısında bölgedeki pazar payım korumak amacı ile daha ucuz ürünleri pazara sunmaya çalışıyorlar. Bu süreç, Türk malının Irak pazarındaki kalite anlamında güvenilirliğini uzun dönemde olumsuz etkileyecek." Uygulanan gümrük vergilerinin incelenmesi ve oranların düşürülmesinin, pazardaki Türk malı farkındalığını artıracağım söyleyen Abide "Katma değeri yüksek olan ürünlerin pazara giriş engellerinin ortadan kaldırılmasıyla, Türk sanayisinin bu bölgede kendini daha fazla göstereceğini söyleyebiliriz. Bölgeye hizmet verecek diğer sınır kapılanımı da devreye girmesi ile nakliye kaynaklı sorunların büyük oranda azalacağını düşünüyoruz" yorumunu yaptı. 


Assan Panel olarak Irak'ın hemen hemen her bölgesine ürün gönderdiklerini belirten Tarık Abide, sözlerini şöyle noktaladı: "En önemli hedefimiz, Iraklı tüketicilerin bilinçlenmesini sağlamak. Fiyata endeksli bir pazar olan Irak'ta tüketicinin sadece ucuz olanı değil, kendisi için doğru olan malzemeyi en uygun şartlarda almasını sağlamaya çalışıyoruz. Yenilikçi çözümlerimiz ile Irak'ta da, en çok tercih edilen marka olmayı sürdürmeyi hedefliyoruz."


Dünya Sektör Araştırması


Geri Dön