27 / 04 / 2024

Astaş As Beton şžirketi icradan 3.9 milyon TL'ye satılıyor!

Astaş As Beton şžirketi icradan 3.9 milyon TL'ye satılıyor!

Sincan 3. İcra Müdürlüğü; Astaş As Beton Sanayi ve Ticaret Anonim şžirketi'ni 3 milyon 998 bin 40 TL'ye satıyor. İhalesi 29 Nisan 2011 Cuma günü yapılacak...




Verilen ilan şu şekilde;

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan: Tapu Kaydı:  Ankara  ili Temelli Beldesi Eskişehir yolu 52 kilo ¬metrede bulunan Astaş As Beton Sanayi ve Ticaret Aşž. Fabrika binası ve arsası olup imarın ve tapunun 495 ada 6 parselinde bulunmaktadır. Fabrika binası yaklaşık 6.400,00 m2 büyüklükte olup fabrika içerisinde imalata yönelik çalışma olmadığı fabrika binasında tadilat yapılmakta olduğu belirlenmiştir. Fabrika binası içerisinde idari bölümler yemekhane wc lavabo duş bölümü soyunma odası gibi birimler mevcut olup tadilat işlemlerinin yapılmakla olduğu tesbit edilmiştir.

Özellikleri: 495 ada 6 parsel üzerindeki fabrika binası öngerilmeli betonarma kolon kiriş enleme kirişi ile karkası teşkil edilerek çatıda betonarma enleme ve boylama kirişleri üzeri ondülin kaplama yapılmıştır. Duvarlar tuğla ile Örülmüş vaziyettedir fabrika binası yaklaşık 20 yıllık bina olup keşif tarihinde kapsamlı tadilat yapılmaktadır. Duvarların büyük bölümü yıkılarak yeniden tuğla duvar örülmüş iç ve dış cephede sıva yapılması çalışmaları devam etmektedir Fabrika binasının tavan seviyesinde bulunan demir doğrama pencerelerin %50 bölümü demir doğrama olarak yenilenmiş ve camları takılmış vaziyettedir. Geri kalan pencerelerde çalışmalar devam etmektedir. Fabrika binasının elektrik pis su temiz su tesisatlarının yeniden yapılmakta olduğu belirlenmiştir. 18762,00 m2 büyüklükteki sanayi arsasının değerinin 1.125,1720,00.TL. olduğu Fabrika binasının değeri 2.872.320,00.TL. arsa ve fabrika binasının değerinin 3.998.040,00.TL olduğu tesbit edilmiştir.
İmar Durum : Fabrika binası IV Sınıf A Gurubu Yapılar sınıfına girmektedir.

Değeri: 3.998.040,00 TL Satış Saati: 10.50-11.00 İpotekten ari olarak satılarak paraya çevrilecektir.
Satış şžartları: 1- Satış 29.04.2011 Cuma günü yukarıda yazılı saatler arasında SİNCAN 3. İCRA MÜDÜRLÜGÜ'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şarti ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartiyle 09.05.2011 Pazartesi günü yukarıda yazılı saatler arasında SINCAN 3.İCRA MÜDÜRLÜGÜ'nde ikinci arttırmaya çıkarılıcaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Birikmiş vergiler. Tellaliye, Tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, teslim masrafları ile % 18 KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

-  ıhafeye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme, hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa Öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile, Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.
(*) İlgililer tabirine irtifak balda sahipleride dahildir.
Dosya No: 2010/230 TAL.


Geri Dön