02 / 05 / 2024

Astaş Gayrimenkul 5 yılda 5 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Astaş Gayrimenkul 5 yılda 5 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Kempinski, Armani markalarıyla geliştirdiği projelerden sonra Türkiye'de "ultra lüks markalı gayrimenkulun öncüsü" olarak ünlenen Astaş Holding, Bodrum Cennet Koyu'nda 600 dönümlük arazide proje geliştiriyor



Kempinski, Armani markalarıyla geliştirdiği projelerden sonra Türkiye'de "ultra lüks markalı gayrimenkulun öncüsü" olarak ünlenen Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Bodrum Cennet Koyu'nda 600 dönümlük arazide geliştirdikleri otel ve villa projesi için dünyanın en lüks markalarından üçüyle görüştüklerini ve anlaşmak üzere olduklarını söyledi. Aşçı, projede oteli işletecek markanın, villalara sürekli 7 yıldızlı hizmet vereceğini belirterek, aidatların metrekare için 2 Avro olacağını kaydetti. Vedat Aşçı, sorulan yanıtlarken kentsel dönüşüm çalışmalarına katılacaklarını açıkladı. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aşçı, Bodrum Cennet Koyu'ndaki projesi ve yeni yatırım planlan konusunda şunları kaydetti:

Maçka 2012'de, Bodrum 2013te biter
2007'de Kempinski Residences Astoria, 2008'de Bellevue Residences Managed by Kempinski projelerini hizmete açtık. Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski projesini 2012'nin yazında biter. Bodrum Göltürkbükü Cennet Koyu'nda uluslararası lüks bir resort otel markasıyla geliştireceğimiz yedi yıldızlı otel, villa ve rezidans projesini hayata geçirmek üzere 2010'da yatırımlarımıza devam ettik.

Dünyaca ünlü mimarlarla geliştirdiğimiz Cennet Koyu Branded Luxury Resort Hotel, Villas & Residences projesinin inşaatına bu yıl başladık ve projeyi 2/013dte hizmete açacağız.

Kriz hızını kesmedi
Cennet Koyu'ndaki projemizle doğrudan A ve A+ hedef kitlesine hitap ediyoruz. Projenin satışına başladık. Türkiye'deki A ve A+ müşteri kitlesinin yanı sıra Avrupa' dan da olukça ciddi talepler var. Çok özel ve seçkin müşterilerimize projemizin yüzde 35-40'ını sattık. Kalan bölümü içinde ciddi talep var. Müşteri kitlemizin yüzde 70'i Türk, yüzde 30'u yabancı olacak. Avrupa'dan ve Körfez ülkelerinden talep var. Mütekabiliyet şartının kaldırılması, Körfez'den talebi arttıracaktır. Türkiye'ye gayrimenkule yabancı sermaye girişini de hızlandıracaktır.

Kaliteli ve iyi gayrimenkul her zaman A ve A+ müşteri kitlesi tarafından tercih edilmekte. Sonuç olarak gayrimenkul her zaman iyi bir yatırım aracı oldu ve olmaya da devam edecek. Astaş Holding olarak geliştirdiğimiz gayrimenkuller, her dönem prim yapmaya devam etmekte. Dolayısıyla piyasadaki durgunluk bizim projelerimize yansımış değil.

3 site ile görüşüyor
 
Hedefimiz öncelikle bugün geldiğimiz noktayı daha da ilerilere taşımak. 10 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyoruz. Yeni yatırımlarla bu daha da artacak. Önümüzdeki dönemlerde de özel lokasyonlarda markalı ve lüks rezidans, ofis, otel ve niş gayrimenkul yatırımlarıyla sofistike beklentileri olanlara hitap etmeye devam edeceğiz. Astaş Holding olarak önümüzdeki beş yıl içerisinde dünyaca ünlü markalarla işbirliği çerçevesinde başta İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  olmak üzere 4-5 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımların bir bölümü, 2-2.5 milyar doları kentsel yenileme kampanyasındaki çalışmalar olabilecek. Maçka-Tarabya arasında 3 site görüşüyoruz. Biri 500, diğer ikisi 250 ve 300 konutluk siteler. Bu yıl 475 milyon dolar olan ciromuzu, gelecek yıl 650 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.

Bodrum'a 550 milyon dolar

Vedat Aşçı Bodrum yatırımını şöyle anlatıyor:
"Bodrum tutkunu ve Bodrum âşığı biri olarak Bodrum'daki projede benim de evim olacak. Bodrum; doğası, tarihi, denizi ve koyları ile Ege'nin ve Akdeniz'in en güzel yarımadasında yer alıyor. On yıldır uygun yer için fırsat kolladım. Koyları adım adım dolaştım. Cennet Koyu'nu kucaklayan bu arazi karşıma çıktı. 2010 yılında hiç düşünmeden satın aldım. Hedefimiz, Bodrum'u lüks markalarla adının anıldığı, yaz kış insanların dinlenmek, eğlenmek ve kendilerini yenilemek için gittiği Avrupa'nın güney sahillerindeki en iyi lokasyonu haline getirmek. Bodrum'u marka yapmaya karar verdik. Proje arsa bedeli dahil projeye 550 milyon dolar yatırıyoruz. Bunun 120 milyon dolan peyzaj için. Zeytinyağı üretimi, keçiboynuzu pekmezi üretecek, site sakinlerine sunacağız. Sitemiz çevre dostu özellikleri ile öne çıkacak."

FatmaKoşar-Şehriban Kıraç/Cumhuriyet


Geri Dön