02 / 05 / 2024

Ataç İnşaat, Antalya'nın ismini dünyaya taşıyor!

Ataç İnşaat, Antalya'nın ismini dünyaya taşıyor!

Dünya Gazetesi yazarı Seda Tuzlu, Ataç İnşaat 'ın, Antalya'yı uluslararası arenada temsil eden markalarımızdan sadece biri olduğunu, 94 milyon dolarlık yatırım olan Bastora Barajını 5 yılda tamamlayacak olduklarını dile getirdi




   Bu güne kadar vergi rekortmenlikleri, istihdamdaki başanlan,ve yurt dışı projeleriyle gazetemizde haberlerine yer verdiğimiz Ataç İnşaat, geçtiğimiz hafta imzaladığı anlaşmanın ardından Kuzey Irak'ta baraj inşasına başlıyor. 

Antalya'nın yüz akı olan, ulusal ve uluslararası alanda Antalya'yı en iyi şekilde temsil eden şirket, Kuzey Irak'ın Darbandy Gamaspan bölgesinde baraj yapacak. 


Yaklaşık 94 milyon dolarlık yatırım olan Bastora Barajını 5 yılda tamamlayacak olan Ataç, bu önemli projede Kuzey Iraklı Şenk şirketi ile birlikte çalışacak ve Bostara Barajı, Antalya'nın uluslararası başarı emsallerinden biri haline gelecek. 


    Geçtiğimiz günlerde Balıkesir'in Gönen ilçesindeki Tahirova Pompalı Sulama Tesisini tamamlayan Ataç; proje kapsamında Bandırma, Gönen ve Biga'nın 12 köyünde 50 bin dekarlık alan suyla kavuşturmuştu. 


KATIYORUZ. Bastora Barajı ve Sulama Projesine gelince... Bostara, 95 metre yüksekliğinde inşa edilecek enerji üretim tesisi ile yoğunluklu olarak sulama ihtiyacını karşılayacak bir proje olacak. 

Ülke genelindeki pek çok önemli baraj, altyapı, sulama ve antma tesisi projelerinde imzası olan Ataç, İnşaat sektöründeki deneyimini 2005 yılında Cezayir'deki sosyal konut yatınmlan ile uluslararası alana taşımıştı. Cezayir'in yanı sıra Libya'da üstlendiği-sulama projeleri ile birlikte yurtdışı inşaat yatınmlannı sürdürürken bu çalışmalara Kuzey Irak projesi de eklendi. 


Ataç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ataman, yurtdışında imza attıkları projelerinin önemini her zaman vurgulayan bir isim. Bakın yurtdışı projeleri ile ilgili ne söylüyor: "Ataç olarak, yurtdışındaki operasyon gücümüz ve tecrübemizin desteğiyle Kuzey Irak için oldukça önemli olan bir proje üstlendik. Şirketimize gösterilen güven nedeniyle mutluyuz. Önümüzdeki dönemde yurtiçi projelerimizin yanı sıra büyüme planlanınız çerçevesinde yurtdışı çalışmalanmıza da hız vereceğiz." Tanmda başkentiz, turizm denince akla ilk gelen isim... Şimdi bu değerlerimize yenilerini katıyor, Antalya markasını farklı sektörlerle dünyaya taşıyoruz. Antalya çok genç, çok dinamik bir kent. İnşaat, makine ve gıda sektöründeki yatırımlarıyla, daha çok başarıya imza atacak. 

Ben de keyifle yazacağım. 


Dünya/Seda Tuzlu


Geri Dön