29 / 04 / 2024

Atakent Tema İstanbul'da 2 bin 700 ev sahibini buldu!

Atakent Tema İstanbul'da 2 bin 700 ev sahibini buldu!

Halkalı Atakent'te inşa edilen Tema İstanbul gayrimenkul projesinde günde ortalama 5 ev satılıyor. 3 bin 531 konutun yer alacağı projede 2 bin 700 ev sahibini buldu.



KONUT, ofis. otel ve eğlence parkını bir araya getiren proje Tema istanbul, Mesa, Artaş, Oztaş ve Kantur Akdaş ortaklığı tarafından inşa ediliyor. Yaklaşık 2 bin 700 konutun satışının gerçekleştiği Tema İstanbul 1.5 milyon metrekare arsa üzerinde yükseliyor. Arazinin yüzde 84 u yeşil alana ayrılan konut bölgesinde bırbüinden farklı 3-12 kat ile 18-30 kat arasında değişen farklı bloklarda toplam 3 bin 531 konut bulunuyor. Projede, 1 +1 'den 4+1'e kadar uzanan, 68 metrekare ile 202 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 70'üı üzerindeki farklı daire tipi yer alıyor. 



İSTİKRARLI SATIŞ

Projede günde 5'in üzerinde konut satıldığını belirten Tema İstanbul Genel Muduru Mesut Arslan." Araştumalara gore istanbul'da en hızlı markalı konut satışı ise Kuçukçekmece-Halkalı Atakent bölgesinde gerçekleşiyor. Kuçukçekmece Halkalı bölgesinde 1 konut, ortalama 1.3 günde satüıyor. Atakent'te yükselen Türkiye'nin mega kamıa projesi Tema istanbul, ilk etabı olan Konut Bölgesi ile de. çevredeki en büyük proje konumunda. Bölgedeki yaklaşık 40 bin konuttan 3 büı 531 'inin yer aldığı Tema İstanbul, birçok özelliğinin yanı sıra istikrarlı ve guçlu satış grafiği ile de sektörüne referans oluyor, moral veriyor" dedi. 



3 BİN 500 KİŞİLİK ŞANTİYE 

Projeyi 24 ayda tamamlamayı hedeflediklerini belirten Mesut Aı slan, "2013 yılı Temmuz ayında konutları 24 ay gibi kısa bir surede tamamlayıp, sahiplerine teslim edeceğimize dair soz verdik. Bu doğrultuda ortalama 3 bin 500 işçinin çalıştığı Türkiye'nin en buyuk konut şantiyesini kurduk. Adeta bu konut liretim fabrikasına dönüşen Tema istanbul şantiyesinde; kaliteden taviz vermeden, günde 5 konutun anahtar teslim halde üretim hızına ulaşarak, bu alanda da rekor kırdık. Projedeki konutlarında fiziki ilerleme yüzde 90'lara ulaştı. Bazı bloklarda mart ayında temizliklere başladık. Kalan bolümde ise teslimatın son montajları olan parke döşemelerine tamamlıyoruz. Bu esnada THD Atakent Koleji, inşa ettiğimiz dünya çapındaki eğitim kampusunde öğrenci kayıtlarına başladı, peyzajımız ve sosyal tesisimizin yapımı da tamamlanmak üzere" diye konuştu. 



Metrekare aidatı 2 TL'den ucuz TEMA İstanbul sosyal donatı alanları hakkında bilgi veren Mesut Arslan, "Projemizde, beş açık ve bir kapalı yüzme havuzu, fitness center, kapalı açık spor ve aktıvıte alanları, çok amaçlı spor sahası, tenis kortları, bisiklet, yuıüyüş parkurlarının yanı sıra 6 bin 400 araçlık kapalı ve 800 araçlık açık otopark alaıu bulunuyor" dedi. Arslan, projede çok düşük tutmayı planladıktan aidatların, kiralanabüır alanların da katkısı ile metrekare başına 2 Tl ve altında olmasını hedeflediklerini de belirtti.



Hürriyet 


Geri Dön