30 / 04 / 2024

Atakent Toplu Konutları’nda yeni imar değişikliği!

Atakent Toplu Konutları’nda yeni imar değişikliği!

Küçükçekmece Atakent Toplu Konutları için yeni imar planı hazırlandı. Yeni planda TOKİ, toplu konut alanındaki başka parsellerde cami alanını arttırarak mahkemenin iptal gerekçesini ortadan kaldırdı.



2012 tarihli imar planlarında Küçükçekmece Atakent Toplu Konutları içinde cami alanı olarak planlanan 7 bin metrekarelik arazinin durumu 2016 yılında değiştirilmişti. Cami nedeniyle küçültülüp, parsellere ticaret fonksiyonu eklendi ve alanın inşaatına başlandı.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, 19 Şubat 2016 tarihinde ruhsat alınan bölge için İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından 14 Mart 2018 tarihinde iptal edildi. Mahkemenin planı iptal kararında “ Dini Tesis Alanı” fonksiyonunun kamusal donatı alanı niteliği taşıdığı, mevzuat gereği bu alanların standartlarının azaltıcı plan değişikliği yapılamayacağı, plan değişikliğine ilişkin İl Müftülüğünün kurum görüşünün bulunmadığı kaydedildi. Parselin bir kısmının ticaret alanına ayrılmasıyla donatı niteliğini olabileceği ifade edildi.

BAŞKA PARSELLERE CAMİ FONKSİYONU VERİLDİ

Atakent Toplu Konutları’nda yeni imar değişikliği!

İnşaatı tamamlanan proje için  TOKİ  yeni bir imar planı hazırladı. 11 Şubat 2019 tarihinde askıya çıkan planıyla ilgili “Atakent Toplu Konut Alanı” kapsamında başka bir plan hazırlandığı ve yeni dini tesis alanları ayrıldığı ifade edildi. Plan ile TOKİ'nin Atakent Toplu Konut Alanı içerisindeki başka parsellerde plan değişikliği yaparak “Park, Dini Tesis Alanı, Otopark ve Özel Eğitim” alanlarında 22 bin 922 metrekare artış oldu.


TİCARİ BİRİME İHTİYAÇ VAR

Raporda, planlama alanının batısında konumlanan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kuzeyinde bulunan idari tesis alanı ve güneyinde bulunan otobüs duraklarına hizmet verecek günübirlik ihtiyaçlara yönelik ticaret alanı ihtiyacı da bulunduğu belirtildi. Taşınmazın plansızlık durumunun giderilmesi, taşınmazın üzerinde inşaat 5 bin 310 metrekarelik 63 numaralı parsel tekrar ibadet alanı olarak düzenlendi. Caminin önündeki toplam bin 766 metrekarelik 62 ve 64 sayılı parsellerdeki ticaret fonksiyonu da korundu.faaliyetlerinin tamamlandı. 


Geri Dön